28 Eylül 2024 Cumartesi

Göç-İz Der davası 13 Aralık'ta başlayacak

Fincancı ve Yıldız ile dayanışma açıklaması yapan İHD İstanbul Şubesi, Göç-İz Der üyelerinin 13-14-15 Aralık tarihinde İstanbul Adliyesinde görülecek duruşmasına çağırdı. Açıklama sonrası Fincancı ve Yıldız'a dayanışma kartı gönderildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi hak savunucularına yönelik baskılara ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının gerçekleştiği salona TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Bilal Yıldız'ın fotoğraflarının yer aldığı "İnsan hakları savunucularına dokunma! Şebnem Korur Fincancı ve Bilal Yıldız'a özgürlük" yazılı pankartı asıldı.

Basın metnini okuyan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Fincancı'nın maruz kaldığı linci ve sonrasında tutuklanmasını hatırlattı. Bilal Yıldız ve Göç-İz DER üyelerinin 13-14-15 Aralık 2022 günü İstanbul Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini kaydeden Yoleri, "Şebnem Korur Fincancı ve Bilal Yıldız  gibi, insan hakları savunucusu kişi ve kuruluşlar üzerinde karalamalar, idari ve yargısal tacizler yoluyla baskı oluşturma çabalarından duyduğumuz derin endişeyi bir kez daha dile getirirken, savunuculuk faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan arkadaşlarımız Şebnem Korur Fincancı ve Bilal Yıldız için duruşmalar öncesinde  herkesi dayanışmaya, Çağlayan Adliyesine çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Fincancı ve Yıldız'a kart gönderildi.