28 Eylül 2024 Cumartesi

Göç Araştırmaları Platformu: Her savaş birlikte yaşama inancına darbedir

Her savaşın zorla yerinden edilmelerin yaşatıldığı, kadın ve çocuklar başta olmak üzere İnsanlığın katledildiği, doğanın talan edildiği, halkların başta Ortadoğu'da yaratmak istediği barışa ve birlikte yaşama inancına bir darbe olduğunun altını çizen Göç Araştırmaları Platformu, kirli savaş politikalarının sonucunu kabul etmediklerini kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları sürüyor. Göç Araştırmaları Platformu, sürekli savaş halinin ve her geçen gün artan toplumsal yıkım sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Her savaşın zorla yerinden edilmelerin yaşatıldığı, kadın ve çocuklar başta olmak üzere İnsanlığın katledildiği, doğanın talan edildiği, halkların başta Ortadoğu'da yaratmak istediği barışa ve birlikte yaşama inancına bir darbe olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Barış belli zümre veya siyasi aktörlerin İnşa edemeyeceği ancak rol oynayabilecekleri toplumsal bir İhtiyaçken Savaş bunun tersini doğrular ve kaçınılması gereken acı bir gerçekliktir. Onlarca yıldır yaşanan savaşlarda yurtlarından zorla çıkarılan, insanların dünyanın dört bir yanına dağılan mültecilerin çektikleri acılar son yıllarda tüm dünyanın şahit olduğu savaş ikliminin bir sonucudur. Yaşanan patlama ve daha sonrasında gerçekleştirilen hava harekatında yaşamını yitirenleri saygı ile anarken, toplumların temel ihtiyacı Olan barışı haykıranların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Kirli savaş politikalarının sonucunu kabul etmiyor toplumsal barışı savunuyoruz."