29 Eylül 2024 Pazar

Girê Spî'ye 151 araçla insan taşındı

Antep Valiliği, Cerablus'tan Girê Spî'ye 137 araç ve 14 otobüsle insan taşındığını açıkladı. Taşınan kişilerin Cerablus'ta yaşayan Girê Spîliler olduğunu ileri sürüldü.

Antep Valiliği, Cerablus'tan Girê Spî'ye (Tel Abyad) taşınan kişilere ilişkin açıklama yaptı. Valilik, konvoydaki kişilerin Cerablus'ta yaşayan Girê Spîliler olduğunu ileri sürüldü.

Yine koronavirüs (Covid-19) salgını şüphesine yönelik de konvoyda bulunan kişilerin sağlık kontrolünden geçirildiği ve ülke sınırları içerisinde herhangi bir konaklamanın olmadığı iddia edildi. 
 
Söz konusu kişilerin Karkamış ilçesinden Girê Spî arasında transit geçişle taşındığı savunulan açıklamada, şunlar belirtildi: "Telabyad bölgesinde terör örgütü tarafından yerlerinden edilen Suriyelilerin Barış Pınarı Harekatı sonrasında geri dönmek istemeleri üzerine 20 Nisan 2020 günü saat 15.30’da 137 araç ve 14 otobüsle bu kişilerin sevki başlamış, konvoy Karkamış Gümrüğümüz’den Şanlıurfa Akçakale sınır kapısına kadar transit geçiş yaparak ülkemizi terk etmiştir. Söz konusu geçiş esnasında konvoyda bulunanlar sağlık kontrolünden geçirilmiş, Ülkemizde herhangi bir şekilde durup konaklama yapılmamıştır. Herhangi bir aksaklık oluşmaması açısından konvoya Gaziantep sınırları içerisinde Cerablus JDT Komutanı eşlik etmiş ve Kovit 19 salgınının yayılması ile ilgili gerekli bütün önlemler alınmıştır."