25 Eylül 2024 Çarşamba

Girê Spî halkı birinci yılında işgali protesto etti

Girê Spîli yüzlerce göçmen, Türkiye ve çetelerinin başlattığı işgal saldırılarının birinci yıldönümünde alanlara çıkarak işgali ve uluslararası toplumun sessizliğini protesto etti.

Girê Spî Kanton Meclisi öncülüğünde, Türkiye'nin Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırılarının birinci yılı nedeniyle eylem düzenlendi. Girê Spî ve Eyn İsalı yüzlerce kişinin katıldığı eylemde Özerk Yönetim temsilcileri de katıldı.

Eyn İsa ilçesindeki Belediye Meydanı'nda düzenlenen eylemde, Türkiye'nin savaş suçları ve işgalini kınayan sloganların yer aldığı pankartlar taşındı.

Eylemde konuşan Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkanı Hêvîn İsmail, Türkiye'nin uluslararası sessizlikten faydalanarak halka karşı suç işlediğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Kadın Komitesi Başkanı Cîhan Xedro da uluslararası toplumun Türkiye tarafından işlenen suçlara karşı sessizliğini bozması gerektiğini ifade ederek, harekete geçmeye çağırdı.

Fırat Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Silêman Kaşîş ise işgale karşı direnişi seçen bölge halkının topraklarını kurtaracağını vurguladı.

Konuşmaların ardından eylem sloganlarla son buldu.

Eylemin ardından Girê Spî Kanton Meclisi'nden bir heyet, Eyn İsa'daki Rus üssüne giderek Girê Spîli göçmenler adına yazılan mektubu Rus yetkililere iletti.