28 Eylül 2024 Cumartesi

Gezi şehidi Abdullah Cömert'in katili polis tutuklandı

Gezi isyanında Hatay'da Abdullah Cömert'i katleden polis Ahmet Kuş'a verilen 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası yargıtay tarafından onandı. Polis Kuş, tutuklandı.

Gezi isyanı sırasında Hatay'da Abdullah Cömert'i katleden polis Ahmet Kuş tutuklandı.

CEZA 13 YILDAN 6 AYA DÜŞÜRÜLDÜ
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Mart 2016'da gaz fişeği ile hedef alarak Abdullah Cömert'i katleden polis Kuş'a, "kastın aşılması suretiyle öldürmek" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası vermişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı bozması üzerine dava bir kez daha görülmüş ve sanık polis Ahmet Kuş'a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

KATİL POLİS 6 YIL SONRA TUTUKLANDI
Yargıtayın, sanık polis Kuş'a verilen hapis cezasını onaması üzerine sanık polis Kuş tutuklandı.

AVUKAT CAN: YARGITAY KARARI EKSİK VE HATALI
Artı Gerçek'e konuşan Cömert ailesinin avukatlarından Eren Can, Yargıtay kararının eksik ve hatalı olduğunu vurguladı. 

Avukat Can, şunları söyledi: "Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş Yargıtayın ilk kararı bozması sonrası yeniden yapılan yargılamada 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Bu karar Yargıtay tarafından onandı. Sanık polis hükmen tutuklandı. Verilen karar bizce eksik ve hatalıdır. Birincisi yargılama Balıkesir'de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. İkincisi kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden ceza almamıştır. Abdullah Cömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur. Üçüncüsü dosyada ceza alan kişi sayısı sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken edilmemiştir.”

Avukat Eren Can, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacaklarını da kaydetti.