25 Eylül 2024 Çarşamba

George Floyd'u katleden polislerin davasında tanıklar dinlendi

Gözaltı sırasında George Floyd'u katleden polislerin yargılandığı davada tanıklar dinlendi. Tanık Darnella daha fazlasını yapamamanın pişmanlığını yaşadığını belirtirken bir diğer tanık Hansen, polislerin Floyd'a tıbbi müdahale bulunmasını engellediğini söyledi. 

ABD'nin Minneapolis kentinde gözaltı sırasında George Floyd'u öldüren polisin yargılandığı davada tanıklar dinlendi. 

George Floyd'un öldürülme anını kayıt altına alan tanıklardan Darnella, kuzeniyle birlikte dışarıda gezdikleri sırada olaya tanıklık ettiğini söyleyerek, "Korkmuş, hayatı için yalvaran bir adam gördüm. Bu doğru değildi, acı çekiyordu. Nefes alamıyorum" ifadelerini kullandı.

Tanık Darnella ayrıca Floyd'un korktuğunu ve annesini sayıkladığını belirtti. Darnella, "Daha fazlasını yapmadığım için George Floyd'dan özür dilemeye devam ediyorum" dedi.

Görevde olmayan itfaiyeci Genevieve Hansen, polislerin Floyd'un hayatını kurtaracak tıbbi yardım vermesini engellediğini söyledi. Tanık, savunma sorgulamasına verdiği sert tepkiler nedeniyle yargıç tarafından azarlandı.

DÖRT HAFTA SÜRMESİ BEKLENİYOR
Eski polis Derek Chauvin'in yargılandığı davanın yaklaşık dört hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. İkinci derece cinayet suçlamasında savcılık, Derek Chauvin'in davranışının Floyd'un ölümünde önemli bir faktör olduğunu kanıtlamak zorunda. Üçüncü derece cinayet suçlamasında da savcılığın, Chauvin'in davranışının Floyd'un ölümüne yol açtığı, düşüncesizce ve insan hayatını hiçe sayarak hareket ettiğini kanıtlaması gerekiyor. Kasıtsız öldürme suçlamasında ise Chauvin'in makul olmayan bir riske yol açan ihmal sebebiyle Floyd'un ölümüne yol açtığına ilişkin delile ihtiyaç var.