27 Eylül 2024 Cuma

Genel-İş: Ağrı şube başkanımız tutuksuz yargılansın

DİSK/Genel-İş GYK, "Ağrı Şube Başkanımız Tutuksuz Yargılansın" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, yargı organlarınca verilen kararların sorunlu olduğu vurgusu yapılarak şube başkanları Ersin Erincik'in tahliyesi talep edildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı  Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Genel Yönetim Kurulu (GYK), sendikanın Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik'in tutuklanması üzerine yazılı açıklama yayınladı.

Erincik'in neden tutuklandığı hakkında bilgi edinilemediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Masumiyet karinesi gereği yargılama sonunda verilecek kesin hükme kadar herkes kadar masumdur. Son zamanlarda iktidar tarafından yargı paketleri hazırlıkları ele alınmış, ilki yasalaşmıştır. Çokça yakınılan uzun ve haksız tutukluluk nedeni ile bilindiği kadarıyla bazı önlemlerin de getirilmesi düşünülmektedir. Yargı organlarınca verilen tutuklama kararlarıyla ilgili bir sorun olduğu konusunda toplumda genel bir kabul vardır."

Açıklamada son olarak, Erincik'in tahliye edilmesi talep edildi.