28 Eylül 2024 Cumartesi

Gençlik örgütleri: Karşımızda duran barikat sorunun ta kendisidir!

Gençlik örgütlerini son dönemlerde meydana gelen intihar olayları hakkında Boğa Heykeli'ne yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Polis gençlerin önünü Halitağa Caddesi'nde keserek yürüyüşü engelledi. Engellemenin ardından yaşanan polis saldırısında ise 9 öğrenci gözaltına alındı.

Gençlik örgütleri, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Hakan Taşdemir ve yaşanan diğer intiharlar olaylarını Kadıköy Boğa Heykeli'ne yürüyüş yaparak protesto etmek istedi.

"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" yazılı pankartla Yeldeğirmeni Sokağı'nda yürüyüşe başlayan gençlerin önünü ise polis barikat kurarak Halitağa Cadddesi'nde kesti.

Gençler, Halitağa Caddesi'nde "Faşizme karşı omuz omuza", "İntihar değil bu bir cinayet", "İnsanca onurlu yaşayacağız" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla barikat önündeki bekleyişlerinde şunları söyledi:

"Öğrencilerin karşısına polis yığınak yapıyor, bu düşmanlık kime? Öğrenciler intihar etmeyecek, daha iyi yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler yan yana geleceğiz, tek başımıza kurtulamayacağımızı biliyoruz. Bu barbarlığa karşı bu mücadeleyi de göğüsleyeceğiz. Sorunlar her gün daha fazla geleceksizlik yaratıyor.  Yarını yaratacak gençler biziz, yarın için yürüyeceğiz. Arkadaşlarımızın hayatlarını sonlandırmasını istemiyorsak, geleceksizliği ortadan kaldırmak zorundayız. Bugün karşımızda duran barikat, sorunların ta kendisidir!"

'SLOGAN YASAK AMA AÇLIK SERBEST'
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanı Alev Özkiraz da alkış, slogan ve ıslık çalmanın polis tarafından istenmediğine dikkat çekerek "Yoksulluk ve açlık serbest. Biz sabaha kadar böyle bekleriz, siz de beklersiniz ki maden bu irade savaşına dönüştüyse!" dedi.

Konuşmaların ardından polis saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 9 öğrenci işkenceyle göz altına alındı.

'NE YAPTI BU ÇOCUKLAR!'
Gözaltı sırasında polisin işkencesine tepki gösteren bir kadın: "Ne yaptı bu çocuklar adam mı öldürdü, sokak ortasında sürükleyerek götürüyorsunuz" diye tepki gösterdi. Öte yandan polis, basının da görüntü almasını engellemeye çalıştı.