28 Eylül 2024 Cumartesi

Gazeteci Volkan Eryiğit mezarı başında anıldı

Adana'da 2004'teki yerel seçimlerde haber takibi sırasında yaşanan kazada Evrensel muhabiri Hasan İşler ile birlikte yaşamını yitiren DİHA muhabiri Volkan Eryiğit mezarı başında anıldı.

Adana'da 2004 yerel seçimlerinde Demokratik Güçbirliği'nin seçim konvoyunu takip ettikleri sırada yaşanan kaza sonucu yaşamını yitiren Evrensel gazetesi muhabiri Hasan İşler ile birlikte yaşamını yitiren Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Volkan Eryiğit, mezarı başında anıldı. 

Eryiğit'in Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarı başında yapılan anmaya ailesi, özgür basın emekçileri, HDP, AYKAY-DER yönetici ve üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Saygı duruşunun yapıldığı, duaların okunduğu anmada konuşan Yeni Yaşam gazetesi çalışan Murad Karakaş, dün olduğu gibi bugünde özgür basın üzerinde baskıların var olduğunu söyledi. Karakaş, "Ape Musa'lardan Volkan Eryiğit'lere, Eryiğit'lerden Kadri Bağdu'ya kalemlerini hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Sonuna kadar bıraktıkları yolda yürüyüp mücadele edeceğiz" dedi. 
 
Eryiğit'in sadece bir gazeteci değil insan hakları savunucusu olduğunu da belirten baba Aydın Eryiğit, oğlunun mücadelesini sürdürdüklerini söyledi. Baba Eryiğit, anmaya katılanlara teşekkür etti.