28 Eylül 2024 Cumartesi

Faşist şefin talimatıyla sivil yerleşim alanları bombalanıyor

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılar şiddetlendi. Faşist şef Erdoğan'ın tehdit konuşmalarının ardından Kobanê, Şehba ve Amûdê'de yoğun hava hareketliliği yaşandı. Hava saldırıları nedeniyle can kayıpları yaşandı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Kobanê ve Amûdê kentlerine bağlı köyleri bombaladı. Kuzey ve Doğu Suriye'nin cephe hatlarında yoğun obüs ve havan saldırıları devam ediyor. Bölge genelinde gün boyunca yoğun savaş uçağı ve SİHA hareketliliği yaşandı. Faşist şef Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmanın ardından, bombardıman ve hava saldırıları daha da yoğunlaştı.

AMUDE'DE UÇAK SALDIRISI
Cizre bölgesinde Amûdê kentine bağlı Malikiye köyü savaş uçakları tarafından bombalandı. Edinilen ilk bilgilere şehit ve yaralılar var.

KOBANÊ GÜN BOYUNCA VURULDU
Faşist şef Erdoğan'ın sık sık işgal tehditlerinde bulunduğu Kobanê kentine bağlı köyler, bugün gün boyunca hedef alındı. Çelebiyê ve Ayn İsa ilçelerinin batı kesiminde yer alan köyler üzerinde yoğun hava hareketliliği yaşandı. Fırat nehri kenarında bulunan Yukarı Şêxler kasabasına birkaç kez hava saldırısı düzenlendi.

TİL TEMİR KÖYLERİNE ŞİDDETLİ SALDIRILAR
İşgal güçleri, cephe hattı durumundaki Til Temir'e bağlı köylere yoğun obüs ve havan atışları gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Dirdara ve Qibur El Xeracina köyleri, öğleden sonra ise Gozelıyê, Til Cuma, Tewîla, Um El Xêr, Til El Leben ve Til Şînan köyleri şiddetli şekilde bombalandı.

İç Güvenlik Güçleri, saldırılar nedeniyle Til Temir ile Zirgan arasındaki karayolunu trafiğe kapattı. Akşam saatlerinde ise Um El Kêf köyü, işgal güçleri tarafından ağır silahlarla hedef alındı.

ŞEHBA KÖYLERİ HEDEF ALINIYOR
Türk devleti ve bağlı çeteleri, Şehba bölgesindeki çok sayıda köyü hedef aldı. Savaş uçağı ve SİHA hareketliliğinin yoğun yaşandığı bölgede, Dêrcimêl, Samûqa, Şêx Hîlal, Şêx Îsa, Bêlûniyê, Soxanekê, Bênê, Ziyaretê, Aqîbê ve Kefer Antin köylerine yoğun top atışları gerçekleştirildi.

İşgal güçleri, an itibariyle Şehba bölgesine bağlı Til Cican köyünü bombalıyor.