28 Eylül 2024 Cumartesi

Evrensel gazetesiyle dayanışma etkinliği düzenlendi

Basın İlan Kurumu'nun Evrensel gazetesinin resmi ilan hakkını iptal etmesine karşı dayanışma etkinliği düzenlendi.

Evrensel gazetesi, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan haklarını iptal etmesine karşı okurlarının katılımıyla dayanışma etkinliği düzenledi.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinlikte, "Özgür basın susturulamaz", "İşçi sınıfı basınıyla güçlüdür" sloganları atıldı.

Etkinliğe aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlikte Şenlik Komitesi adına DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan söz aldı. Evrensel'in baskılar karşısında yılmayacağını belirten Aslan, "Evrensel susmaz ve susmayacaktır" dedi.

'DÜNE GÖRE DAHA FAZLA SANSÜR UYGULANIYOR'
Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye'de basın özgürlüğü bakımından en sorunlu dönemlerinden birinin yaşandığını söyledi, "Basın İlan Kurumu ve RTÜK'ün gazete ve televizyonlar üzerindeki baskılarına yeni dezenformasyon yasası ile birlikte internet sitelerinin de düne göre daha fazla sansür baskısı altına sokulması eklendi. Sokakta haber takip eden gazeteciler çok sık polis şiddetiyle yüz yüze kalıyor. Tutuklu meslektaşlarımıza son dönem 25 gazeteci daha eklendi" diye konuştu.

Şenlikte, cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TTB Başkanı ve yazarımız Şebnem Korur Fincancı ile Gezi tutukluları Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay'ın mesajları da okundu.

İran'da faşist molla rejimine direnen halkın gönderdiği video mesajların yayınlandığı şenlikte oyuncu Kadir İnanır da kısa bir konuşma yaptı. Evrensel'i ilk çıktığı zamandan beri önemsediğini söyleyen İnanır, "Onca engellemeye rağmen buralara kadar getirdiğimiz Evrensel ile mutlu bir geceye daha şahit olduk. Burada olmaktan kıvanç duyuyorum" dedi.

Şenlikte, Ruhi Su Dostlar Korosu, Apolas Lermi, Haluk Tolga İlhan, Kezzo, Mercan Selçuk Dans Topluluğu, Mahmut Çınar da sahne aldı.