27 Eylül 2024 Cuma

Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahini Cemal Dursun, memleketi Muş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi (EMEP) üyesi Cemal Dursun, memleketi Muş'un Varto ilçesi Rakasan (İçmeler) köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Köy meydanında yapılan törene çeşitli illerden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve EMEP yöneticileri, Dursun'un çalışma arkadaşları, ailesi ile civar köyler çok sayıda kişi katıldı.

'YENİ KUŞAKLARIN CEMAL YOLDAŞIN HAYATINDAN ÖĞRENECEKLER'
Evrensel'de yer alan habere göre, törende konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, "Cemal yoldaş hayatı boyunca zor koşul ve dönemlerin adamı oldu. Onun için yeni kuşakların Cemal yoldaşın hayatından öğrenecekleri var. Sosyalizm ve işçi sınıfı davasına Cemal yoldaş miras bırakmıştır. Cemal yoldaş devrim, sosyalizm ve barış mücadelemizde yanımızda olacak. Bize bıraktıklarını yarına taşıyacağız. Sana söz, gözün arkada kalmasın Cemal yoldaş" dedi.

'OXİRBE CEMAL YOLDAŞ'
EMEP Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Mustafa Taşkale de Dursun'un hayatını mücadeleye adamış bir Kürt komünist ve devrimci olduğunu belirtti. Taşkale, "Kara kışın kalkacağı, baharın geleceği bugünlerde yeni Cemaller de gelecektir. Oxirbe (uğurlar olsun) Cemal yoldaş" şeklinde konuştu.

Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz, Cemal Dursun'un işçi sınıfı ve özgür basın geleneğini ayakta tutan isimsiz kahramanlarından olduğunu söyledi.

Özgür basın mücadelesinde Cemal Dursun gibi adı bilinmeyen çok gazeteci olduğunu söyleyen Akdeniz, "Onlar tuğlasına omuz vermeseydi, bu gazete olamazdı. Buradaki insanların hayvancılık ve geçim sorunları, dertleri gazetemizin de dertleridir. Buradan haberler gazetemize ulaşırsa, o haberler köylere giderse Cemal Abi'yi yaşatabiliriz. Metin Göktepe'ye, Namık Tarancı'ya selam söyle Cemal Abi."

Konuşmaların ardından Dursun'un cenazesi yoğun kar yağışına rağmen köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı ve toprağa verildi.