28 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 21 ŞUBAT 2020

ANADİL GÜNÜ
 

-HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadili Günü dolayısıyla Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde "Renkler Dillere, Diller Yaşama Dönsün" etkinliği düzenleyecek. (19.00)

-Dil Hakları İzleme Belgeleme ve Raporlama Ağı (DHİBRA), 21 Şubat Anadil Günü'ne ilişkin İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-KESK İstanbul Şubeler Platformu, Anadil Günü dolayısıyla Eğitim Sen 3 Nolu Şube'de basın toplantısı yapacak.(14.30)

-Dünya Anadil Günü ile ilgili olarak İHD İzmir Şubesi, dernek binasında açıklama yapacak. (11.00)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yapacak. (18.00)

-Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'in yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ankara Kadın Platformu duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapacak. (09.30)

-Eskişehir'de Ayşe Tuba Arslan'ı katleden Yalçın Özalpay hakkında açılan davanın ilk duruşması Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.30)

-Esenyurt Belma Barut İlkokul'unda öğrencilere yönelik cinsel tacize karşı, okul önünde basın açıklaması yapılacak. (12.00)

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET
-İÜ öğrencileri, "İntihar değil cinayet, bir arkadaşımızı daha kaybetmeyeceğiz" şiarıyla iletişim fakültesi önünde oturma eylemi gerçekleştirecek. (14.00)

-Gençlik örgütleri, son günlerde yaşanan intiharları  Kadıköy Boğa Heykeli'nde protesto edecek. (19.00)

-İHD İzmir Şubesi, 2019 yılı Ege Bölgesi mülteci hak ihlalleri ile ilgili olarak dernek binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

ADALET NÖBETİ
-Baroların gerçekleştirdiği Adalet Nöbeti, bu ay Aydın'da yapılacak. Çok sayıda baronun başkan ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Adliyesi önünde toplanacak. (12.00)

-Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 216'ncısını gerçekleştirecek. (13.30)

-HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-HDP İstanbul İl Örgütü, partinin kuruluş yıl dönümü etkinliği için yapılan basın açıklaması sırasında gözaltına alınan üyelerinin yargılandığı duruşma öncesi Çağlayan Adliyesinde açıklama yapacak. (10.00)