28 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 13 MART 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Ölüm orucu direnişini sürdüren Grup Yorum üyeleriyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

-Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-"İstihbarat elamanı" olduklarını söyleyen kişiler tarafından kaçırılarak ajanlık dayatılan HDP üyesi Ahmet Kaya, Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte İHD Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, ajansımız Editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatlarından Sezin Uçar ve Gülhan Kaya'nın da aralarında olduğu 23 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. (10.00)

-İstanbul Tabip Odası, Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 218'incisini gerçekleştirecek. (13.30)

-Avukatlar Urfa merkezli başlatılan soruşturma kapsamında 12 avukatın gözaltına alınmasını Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde ve ÖHD Ankara Şube binasında basın açıklaması ile protesto edecek. (12.30/12.00)

-Emek meslek örgütleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen cezaya ilişkin Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Çeşme ve Urla'daki turizm bölgelerinin genişletilmesine ilişkin açıklama yapacak. (12.00)