29 Eylül 2024 Pazar

ESP Kürdistan: Bijî 1'ê Mijdarê Roja Kobanê ya Cîhanê

Aradan geçen sekiz yıla rağmen Türk devleti ve çetelerinin Rojava’ya yönelik işgalci-sömürgeci saldırı ve emaçlarından vazgeçmediğini belirten ESP Kürdistan, Rojava halklarının da saldırıya karşı direnişten vazgeçmediğini kaydetti. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü selamlayan ESP Kürdistan, "Selam olsun Kobanê'de destan yazanlara yazacaklara" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Musul ve Şengal'e dönük saldırılarının ardından, sömürgeci Türk devletinin hamiliğinde, barbar yüzünü Rojava'ya çevirdiğini, Kobanê'ye yönelik büyük bir kuşatma başlattığını hatırlatan ESP Kürdistan, "Faşist DAİŞ çeteleri karşısında büyütülen direniş, tüm dünya halkları ve ezilenleri nezdinde büyük bir sempati yarattı ve dünya kamuoyunun önemli edebiyatçıları, akademisyenleri, yazar ve sanatçıları tarafından DAİŞ'e karşı direnişin kahramanca sürdüğü 1 Kasım 2014, Dünya Kobanê Günü olarak ilan edildi. Bundan yaklaşık 3 ay sonra, 26 Ocak 2015'te ise DAİŞ çeteleri püskürtülerek Kobanê özgürleştirildi" dedi.

Aradan geçen 8 yılda Türk devleti ve çetelerinin Rojava'ya yönelik, işgalci-sömürgeci saldırıları ve amaçlarından; Rojava halklarının da buna karşı direnmekten vazgeçmediğini kaydeden ESP Kürdistan, şöyle devam etti: "8 yıl önce Kobanê'den DAİŞ'i süpüren direnişçilerin üzerine bugün de El Nusra artıklarını sürmeye çalışan sömürgeci Türk devleti, halkımıza karşı Rojava'da çeteler, Başur'da kimyasal silah kullanımıyla kirli savaşın başlıca araç ve biçimlerini kullanmaktadır.

Zira sömürgecilik, Başurê Kurdîstan'da gerillayı söküp atmayı Rojava'da da devrimi boğmayı temel stratejik amaç haline getirmiştir. Dolayısıyla bugün, Dünya Kobanê Günü'nde, tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi Rojava ve Kobanê yeniden sömürgeci faşist işgal/kuşatma tehditleri ile yüzyüze. Fakat artık bölgede yeni denklemlerin kurulduğu, başta Rojhilat ve İran'da olmak üzere, yeni isyanların yükseldiği ve devrimlerin mayalandığı koşullarda bu saldırganlığın sonuç alması daha da zordur. Bölgenin başlıca gerici karakolları olan Saray ve molla rejimleri bu devrimci dalganın, özgürlük rüzgarının önünde duramayacaklardır.

Selam olsun Kobanê'de destan yazanlara yazacaklara! Yaşasın 1 Kasım Dünya Kobanê Günü!"