28 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: İşgalciler yenilecek direnen halklar kazanacak

Faşist Türk devletinin tüm savaş suçlarını işlemesine karşı Güney Kürdista'da ilerleyemeyince yüzünü Rojava ve Başûr Kürdistan'a çevirdiğini kaydeden ESP, iktidarın işgal gerekçesi için gerçekleştirdiği Taksim saldırısı sonrası girdiği girdaptan kurtulmak için bu saldırıyı başlattığını kaydetti. Pasifizmin teorisini yapanların yeni ve belirleyici bir sınavla karşı karşıya olduğunun altını çizen ESP, "Başta Emek ve Özgürlük cephesi bileşenleri olmak üzere emekçi sol hareket varlık hakkını ancak bu işgal saldırısı karşısındaki eylemli tutumuyla kazanacaktır" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Rojava ve Başûr Kürdistan'a yönelik sömürgeci faşist Türk devletinin hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı. "İşgalciler yenilecek direnen halklar kazanacak" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'İLERLEYEMEYEN SÖMÜRGECİ YÜZÜNÜ ROJAVA'YA DÖNDÜ'
"Sömürgeci faşist Türk ordusu, dün gece Rojava ve Başur Kürdistan'ına kapsamlı hava saldırısı gerçekleştirdi. Aylardır Güney Kürdistan'a yönelik sürdürdüğü ve kimyasal/taktik nükleer silahlar da dahil olmak üzere, envanterindeki savaş suçu kapsamına giren silahları da kullanmasına rağmen ilerleyemeyen sömürgeci ordu bu kez işgalci yüzünü Rojava'ya çevirdi.

'İŞGALCİ HAVA SALDIRISI BU GİRDAPTAN KURTULMAK İÇİN YAPILDI'
Geçtiğimiz mayıstan bu yana Rojava işgali için emperyalist kapıları aşındırmasına karşın işgal onayı alamayan Saray rejimi, işgal gerekçesini yaratmak için tertiplediği Taksim saldırısını da yüzüne gözüne bulaştırdı. Kendi kemikleşmiş tabanı dışında, kitleler nezdinde hiçbir inandırıcılığı kalmayan Taksim mizanseni de tutmadı. Rejimin komplocu, çeteci, kontrgerillacı karakteri fazlasıyla açığa çıktı. İşgalci hava saldırısı, bu girdaptan kurtulmak için yapıldı.

'SÖMÜRGECİLİĞİN KARDEŞLİĞİ'
Başta ABD ve Rusya olmak üzere emperyalistlerin bu saldırıya onay verdiği çok açıktır. Saldırganlığın, İran devletinin ayaklanan Rojhilat-Mahabad halkımıza dönük saldırganlığını boyutlandırması ile eşgüdümlü yapılması ise ancak 'sömürgeciliğin kardeşliği' olarak tanımlanabilir.

'SOL HAREKET VARLIK HAKKINI İŞGALE KARŞI TUTUMUYLA KAZANACAK'
Diğer yandan hava saldırısının bir kara saldırısına dönüşüp dönüşmeyeceği, halklarımızın işgale karşı ortaya koyacağı tutuma bağlıdır. 'Her türlü şiddete karşıyız' argümanıyla pasifizmin teorisini yapanlar yeni ve belirleyici bir sınavla karşı karşıyadır. Başta Emek ve Özgürlük cephesi bileşenleri olmak üzere emekçi sol hareket varlık hakkını ancak bu işgal saldırısı karşısındaki eylemli tutumuyla kazanacaktır.

'KOBANÊ RUHUYLA AYAĞA KALKMA ZAMANI'
Gün işgalci-sömürgeci rejimin bu saldırganlığına karşı barikat olma, Kobanê ruhuyla ayağa kalkma zamanıdır. İşgalciler yenilecek direnen halklar kazanacak!"