28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan tarikatlara sahip çıktı, eleştirileri hedef aldı

Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada İsmailağa Cemaati'ndeki istismara dair "Medyaya yansıyana kadar kurumlarımız gereken adımları attı" dedi ve tarikatlara yönelen eleştirileri hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamalarda, İsmailağa Cemaati'ndeki istismara, enflasyon hedeflemelerine, sosyal yardımlara ve KYK burs ve kredilerine değindi. Kabine toplantısının gündemi olması beklenen EYT'ye değinmedi.

GEREKENLER YAPILMIŞ
Erdoğan, istismara dair yaptığı açıklamada tarikat ve cemaatlerin bu suçla doğrudan ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti. Olayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na intikal etmesinin ardından gereken adımların atıldığını iddia eden Erdoğan, olay medyaya yansıyana kadar kurumların süreci titizlikle takip ettiğini ve geçmişteki 'ihmaller ve eksikliklerin' de soruşturmaya dahil edildiğini ifade etti.

Ancak Erdoğan'ın bahsettiğinin aksine olay medyaya yansıdığında sadece hakkında takipsizlik kararı verilmiş bir dosya vardı.

CEMAATLERİ SAVUNDU
Erdoğan konuşmasının devamında tarikat ve cemaatlere yönelen eleştirileri de hedef aldı. Suçun tarikat ve cemaatlerle irtibatlandırılmasını ahlaki olmayan bir çarpıtma olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan, konunun yargıya intikal ettiğini ve bakanlıklarca takip edildiğini söyledi.

KYK ZAMMI ENFLASYONUN ALTINDA KALDI
KYK burs ve kredilerine 'devrim niteliğinde' zam yapılacağı söylenmesine rağmen Erdoğan'ın açıkladığı oran enflasyonun altında kaldı. Lisans öğrencileri için 850 lira olan kredi ve burs 1250 liraya çıkarıldı, yüksek lisans öğrencileri için 1700 liradan 2500 liraya, doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkarıldı.