28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan, 3 İsrailli'nin ölümüyle ilgili Netanyahu'ya başsağlığı diledi

Filistin halkına yönelik katliam saldırılarına sessiz kalan Erdoğan, Batı Şeria'da İsrail polisi ve yerleşimcilere yönelik eylemde ölen 3 İsrailli ile ilgili Netanyahu'ya başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, eylemi gerçekleştiren Filistinli'nin katledilmesine ilişkin ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Türk devleti ile siyonist İsrail arasındaki ekonomik, siyasi ve askeri işbirliğini "tarihi ve kültürel bağlar ve ortak değerler" tanımıyla açıklayan saray iktidarı, Filistin halkına yönelik katliamlara sessiz kalmaya devam ediyor.

İsrail'de seçimleri kazanarak hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yaklaşık 12 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Netanyahu'nun 'iki ülke arasında yeni bir ilişkiler dönemi kurmak için işbirliği yapmayı kabul ettikleri' belirtilen açıklamada önemli bir ayrıntıya yer verildi. Filistin halkına yönelik her gün katliamlar gerçekleştiren İsrail ile işbirliği yapan Erdoğan, birkaç gün önce Batı Şeria'nın kuzeyindeki Ariel'de bir Filistinlinin gerçekleştirdiği eylemde ölen 3 İsrailli ile ilgili Netanyahu'ya başsağlığı dileğinde bulundu.

Netanyahu'yu 1 Kasım'da yapılan İsrail seçimlerini kazanmasından dolayı tebrik eden Erdoğan, "Yeni hükümetin bölgemize barış ve istikrar getirecek şekilde ülkeler arasındaki işbirliğini her alanda sürdüreceğine inanıyorum" sözleri dikkat çekti.

AKAR: İSRAİL İLE TÜRKİYE'NİN TARİHİ BAĞLARI VAR
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz 27 Ekim günü Ankara'da görüşmüş, Gantz, Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri törenle karşılanmıştı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Akar, Türk devleti ile siyonist İsrail devleti arasında "tarihi ve kültürel bağlar ve ortak değerler" olduğunu öne sürmüş, savunma, güvenlik ve enerji alanlarda işbirliği içinde olacaklarını açıklamıştı.

*Çizim Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff'a aittir. Latuff, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşmanın ardından Erdoğan’la Netanyahu’yu Türkiye ve İsrail bayraklarından oluşan kalbi tutarak öpüşürken çizmişti.