28 Eylül 2024 Cumartesi

EHP: Savaşlardan beslenenlerin iktidarını göndereceğiz

AKP-MHP iktidarının savaş politikalarından emekçilerin bir çıkarı olmadığını kaydeden EHP, "Bu ülkenin başındaki en büyük 'güvenlik sorunu' siyasi iktidarın kendisidir. Savaşlardan beslenenlerin iktidarını göndereceğiz. Savaşların değil kardeşliğin dünyasını kuracağız" dedi.

Emekçi Hareket Partisi, İstiklal'de gerçekleşen bombalı saldırı ve dün akşamdan bu yana işgalci Türk devletinin Rojava ve Başur Kürdistan'a yönelik bombardımanına ilişkin açıklama yayımladı. AKP-MHP iktidarının savaş politikalarından emekçilerin hiçbir çıkarı olmadığını vurgulayan EHP, "Savaşlardan beslenenlerin iktidarını göndereceğiz. Savaşların değil kardeşliğin dünyasını kuracağız" dedi.

EHP'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "İşçi sınıfı açlık sınırı altında ve köle gibi çalışma koşullarında yaşıyor. Bunca zulmün ve yoksulluğun sorumlusu olan bu siyasi iktidar gönderilmelidir. Kürt halkına yönelik saldırılar reddedilmelidir. Her seferinde denedikleri 'güvenlik deyince akan sular durur' masalını emekçiler elinin tersiyle itmelidir. Tıpkı bundan önceki süreçte olduğu gibi bir kez daha, siyasi iktidarın ayakta kalması için her türlü saldırıyı devreye sokmasına kimse onay vermemelidir. Ülkeye ve dünyaya barış getirmenin, savaşlardan kurtulmanın yolu budur. Emekçi halka bir ekmeği bile çok görenlerin 'güvenlik' iddialarına karnımız tok. Bu ülkenin başındaki en büyük 'güvenlik sorunu' siyasi iktidarın kendisidir. Savaşlardan beslenenlerin iktidarını göndereceğiz. Savaşların değil kardeşliğin dünyasını kuracağız."