28 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim Sen: Ücretli öğretmenlerin ücretlerinin kesilmesi kabul edilemez

Eğitim-Sen, ücretli öğretmenlerin ücretlerinin kesilmesine tepki gösterdi, "Ücretli öğretmelerin ve usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gereken bir dönemde, öğretmenlere ödenmesi gereken ücretlerin kesilmesini anlamlandırabilmek mümkün değildir" dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Merkez Yürütme Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadele günlerinde eğitim de yaşanan sorunları bir kez daha dile getirdi.

Eğitim-Sen, MEB tarafından "rutin müfredat kapsamında yürütülmek durumunda olan ders görevleri dışında kalan ders görevlerinin" 1 Eylül 2020 tarihine kadar durdurulduğunun duyurulduğunu hatırlattı. 

"Ücretli öğretmelerin ve usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gereken bir dönemde, öğretmenlere ödenmesi gereken ücretlerin kesilmesini anlamlandırabilmek mümkün değildir" dedi.

Öğretmenlerin desteklenmesi gereken dönemde almaları gereken ücrette tasarruf yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti, "Tasarruf edilmek isteniyorsa, MEB bunu zamansız ve şu an için acil olmayan ihaleleri iptal ederek yapmalıdır" diye belirtti. 

Eğitim-Sen, OHAL Komisyonu'na yapılan başvurulara ilişkin de bilgi verdi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu 27 Mart'ta yaptığı açıklamada 105.100 başvurunun sonuçlandığını, 21.200 başvuru ile ilgili inceleme sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Eğitim-Sen'in açıklamasına göre ise komisyona 1602 sendika üyesi başvurdu. Toplam 77 başvuru kabul edildi, 119'u reddedildi. 
Toplam dosyaların yüzde 83'ü sonuçlandırılmışken, Eğitim Sen üyelerinin yaptığı başvurularda bu oran sadece yüzde 12'dir.

Sendika bu duruma tepki gösterdi, "Üyelerimizin dosyaları ile ilgili kararların sona bırakılmasının rastlantı değil, bir tercih olduğunu düşünmekteyiz" dedi.