25 Eylül 2024 Çarşamba

Efrîn Kurtuluş Güçleri işgalin 3. yıldönümünde çeteleri vurdu

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn işgalinin 3'üncü yıl dönümünde işgalcileri hedef aldı, 3 çete mensubu ve 2 TSK askerinin öldürüldüğü, çok sayıda çetenin de yaralandığı duyuruldu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), üç yıl önce Türk devleti tarafından işgal edilen Efrîn'de bir dizi eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

İşgalin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla yapılan eylemlerde TSK birlikleri ve çetelerin kayıplar verdiğini duyuran HRE, 17 Mart'ta çıkan çatışmalarda 2 savaşçılarının esir düştüğünü, Rûken Zerdeşt isimli savaşçının da esir düşmemek için bombayı elinde patlatarak ölümsüzleştiğini açıkladı.

14 Mart günü Efrîn'e bağlı Eşrefiyê Mahallesi'nde Sultan Murat çetelerine yönelik düzenlenen eylemde bir aracın imha edildiğini belirten HRE, 16 Mart günü düzenlenen eylemde bir çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti. Aynı gün Cindirês yolu üzerinde bulunan çetelerin kontrol noktasına sabotaj eylemi düzenlenmesi sonucu 2 çete üyesi öldürülürken, 5 çete üyesi de yaralandı.

HRE işgalin yıldönümü olan 18 Mart'ta da Türk ordusuna ait bir üsse eylem düzenledi. Eylemde 2 asker öldürüldü, 2'si de yaralandı.