28 Eylül 2024 Cumartesi

Edremit'te bir çetenin işkence merkezi kurduğu ortaya çıktı

Edremit'te bir çetenin bölgedeki esnafı haraca bağladığı, kurduğu işkence merkezinde bölge halkına işkence ettiği ve genç kadınları kaçırıp tecavüz işkencesi yaptığı ortaya çıktı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir çetenin bölgedeki esnafı haraca bağladığı ve ödemeyenlere işkence yaptığı ortaya çıktı.

18 yaşındaki G.A. isimli kadın ise çete üyeleri tarafından “polis muhbirisin” denilerek tecavüz ve işkenceye uğradığını, 4 parmağının çete üyeleri tarafından kesildiğini belirterek şikayetçi oldu.

Çete liderinin Akçay'da yaşayan Mehmet Salih Turanlı olduğu tespit edilirken, çetenin Balıkesir'in Çıkrıkçı köyünde 10 dönümlük arazide çiftlik kurduğu, esnaflara ve halka burada elektroşok cihazıyla işkence yaptığı öğrenildi. İşkencelere dayanamayan çok sayıda esnaf işyerlerini çeteye devretmek zorunda kaldı. İşkence uygulanan kişilerin tehditler yüzünden polise gidemedikleri kaydedildi.

Çete lideri Turanlı ve üyelerinin kaçırdıkları kızlara günlerce tecavüz işkencesi uyguladığı, dövdükleri ve zorla uyuşturucu verdikleri de öğrenildi. Çete üyelerinin dayak izleri ve işkencenin videolarını çekerek diğer kadınları tehdit ettiği belirlendi.

Çiftlik evine yapılan baskında çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Çete lideri Turanlı'nın da aralarında olduğu 8 kişi ev ve işyerlerinde gözaltına alındı.