27 Eylül 2024 Cuma

Editörümüze Musa Orhan'la ilgili soruşturma tacizi

İpek Er'e 15 gün sistematik tecavüz işkencesi uygulayan, intihara sürükleyerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan yargı eliyle korunurken, ETHA editörü Pınar Gayıp hakkında Orhan'la ilgili yaptığı röportaj ve sosyal medya paylaşımına Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca 3. kez soruşturma başlatıldı.

Editörümüz Pınar Gayıp hakkında, Batman'da İpek'e Er'e 15 gün sistematik tecavüz işkencesinde bulunan ve intihara sürükleyerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'a ilişkin yaptığı röportaj ve sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle 3. kez soruşturma başlatıldı.

Kamuoyu baskısı sonucu İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun "devlet memurluğundan çıkarma" kararı verdiği Orhan ardından Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmişti. Buna rağmen editörümüz Gayıp hakkında 3. kez "Hakaret, iftira, kişilerin huzur ve sükununu bozma, terörle mücadele edenleri hedef gösterme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ancak Musa Orhan yargı eliyle korunuyor. Tutuksuz yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak adli kontrol gereği hapishaneye girmeyen Orhan'ın avukatları, Musa Orhan ile ilgili tepki gösterenler hakkında "cadı avı" başlatırken, çok sayıda kişiye yargı tacizi sürüyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında avukatıyla ifade veren Gayıp, paylaşımı ve haberi sahiplendi. Musa Orhan'ın Er'e tecavüz edip, intihara sürüklemesini TSK'nın ve devletin yetkili kurumlarının da kabul ettiğini, görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında açılan davanın sürdüğünü hatırlatan Gayıp, söz konusu haber ve paylaşımın bir hakaret içermediğini aksine mevcut durumu anlattığını aktardı.