28 Eylül 2024 Cumartesi

DKP/Birlik: Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşların hesabını soracağız

MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in şehadetine ilişkin açıklama yapan DKP/Birlik, iki komünistin hesabını soracağını kaydetti ve şöyle devam etti: "Kattığınız can, kardığınız emek, inşa ettiğiniz değerlerle birleşik devrim mücadelemizin harcı oldunuz. Siz ölümsüzlerimizden aldığımız güçle birleşik devrimi büyütecek ve zafere ulaştıracağız! Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlar ölümsüzdür!"

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik, ölümsüzleşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve Firat Newal (Özgür Namoğlu) şehadetine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Özgür savaş alanlarının birçok cephesinde yer almış, savaşmış MLKP'nin önder kadrolarından, MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve genç komutanlarından Firat Newal'in (Özgür Namoğlu), 4 Ocak 2023 tarihinde, işgalci faşist Türk devleti tarafından katledildiği hatırlatıldı.

İki komutanın hayatlarını devrim mücadelesine aktarıldığı belirtilen açıklamada, MLKP önder kadrosu Ahmet Şoreş ve genç militanı Firat Newal'in Türk devleti tarafından özel olarak hedef seçildiği kaydedildi.

MLKP komutanı Ahmet Şoreş'in devrim mücadelesinin tüm alanlarında görev yaptığını vurgulayan DKP/Birlik'in ölümsüzleşen MLKP komutanlarına ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Devrimci yaşamında soluksuz bir yürüyüş ve kararlılıkla, karşılaştığı zor koşulları aşan ve zoru başaran bir devrimci iradeyi açığa çıkarmıştır. Girilen zorlu koşullara nasıl yanıt verilmesi gerektiği konusunda yol göstericiliğine, sırtlanmış olduğu mücadelenin ağır yüklerine karşı, bitmek tükenmek bilmeyen emeğine ve çabasına tanığız. Düşmana karşı sakınımsız bir kavganın yürütücüsüdür o. Devrimci yaşamında mücadeleye kattığı enerjisi ve göstermiş olduğu fedakarlığıyla devrimi tüm hücrelerinde yaşamayı bilmiştir. Ahmet Şoreş yoldaş, bu özellikleriyle aynı zamanda, Türkiye ve Kürdistan devriminin, partimizin unutmayacağı kahramanlardan biridir.

Firat yoldaş, yaşamda kısa denilebilecek bir zaman aralığına inat, devrim mücadelesinde sakınımsız, amansız, amasız uzun soluklu bir devrimciliği kendinde inşa etmiştir. Zamanın devrimci ruhunu özümsemiş ve buna uygun bir devrimci pratiğin sahibi olmuştur. Yaşamda ve yoldaşlıkta mütevazi, emektar, neşeli; devrimci savaşımın geliştirilmesinde ciddi, sorumluluk bilinci yüksek ve tüm enerjisini katan bir yoldaş olarak değdiği, dokunduğu herkeste iz bırakmıştır.

Ahmet ve Firat yoldaş yaşamlarını devrime, enternasyonal devrimciliğe, Türkiye-Kürdistan halklarının birleşik devrim mücadelesine, ezilenlerin kavgasına adadılar. Cepheden cepheye, siperden sipere serüvenciler misali soluksuz bir devrimci yaşam ve devrimci savaşın nişanesi oldular. Ve bu kavgada ölümsüzleştiler. Yaşamları, savaşları ve anıları birleşik devrim mücadelemizde yaşayacak ve yol gösterecektir!

Söz olsun, and olsun ki hesabınızı soracağız! Kattığınız can, kardığınız emek, inşa ettiğiniz değerlerle birleşik devrim mücadelemizin harcı oldunuz. Siz ölümsüzlerimizden aldığımız güçle birleşik devrimi büyütecek ve zafere ulaştıracağız! Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlar ölümsüzdür! Devrim Şehitleri ölümsüzdür!"