27 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır'dan çağrı: Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın

Diyarbakır'da bir araya gelen kurumlar, uluslararası komployu kınadı ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi.

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve komployu kınamak için Amed Şehir Tiyatrosu'nda açıklama yaptı.

Açıklamaya, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Özgürlükçü için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl yöneticileri de katıldı. 
 
Kurumlar adına açıklama yapan Abdurrahman Bakır, halkların binlerce yıldır "gerici ve despotik" sistemlere karşı direndiğini belirtti. Bakır, "Tarihten günümüze kadar zorbalık ve emek sömürüsüne karşı verilen direniş insanlığın umutlarını yeşertiyor özgürlüğe olan inancı gün be gün pekiştiriyor. Dünyada gelişen devrim süreçlerine baktığımızda açık bir şekilde görülüyor ki, insanlık değerleri inşa edilmiş ve mücadele kültürü güçlenmiştir. Bizde özgürlük mirasına sahip çıkma amacı ve politik ve ahlaki toplum bilinciyle her zaman mücadelemizi devam ettirip değerlerimizi koruyacağız" dedi.

"Demokratik Konfederalizm sisteminin" tüm insanlığı tek çatı altında özgür temelde bir araya getirmeyi hedeflediğini vurgulayan Bakır, "Bu sisteminin baş mimarı Sayın Abdullah Öcalan'dır" dedi. Bu sistemin hayat bulmaması için Öcalan'a karşı komplo gerçekleştirildiğini söyleyen Bakır, tecrit ile bu komplonun sürdüğünü kaydetti.
 
Komployu kınayan Bakır, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi.