28 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da işgale karşı eylem yapmak isteyenlere engel

İşgale karşı Diyarbakır'da yapılmak istenen eylemi polis engelledi. Eylem yapmak isteyenleri uzun süre ablukada tutan polis, basının görüntü almasını da engelleyecek şekilde kitleyi gözaltına aldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Gençlik Meclisi, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye ile Federe Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarına ilişkin Dağkapı Meydanı'nda açıklama yapmak istedi.

Alanı ablukaya alan polis, kitleyi kalkanlarla ablukaya aldı. Abluka içinde bulunan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Hiçbir şey bizi engelleyemez. Biz barıştan yanayız. Bizi çevreleyen savaştan yanadır" dedi.

Öte yandan gazeteciler de alandan uzaklaştırdı. Polis, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için kalkanları kaldırdı. Gazeteciler GBT adı altında tacize uğradı.

Uzun süre kalkanlarla ablukada tutulan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, gazetecileri engellemek için kalkanları kaldırdı.