27 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır'da HDP'lilerin kongre çağrısına polis engeli

Ankara'da gerçekleştirilecek olan HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresine çağrı için Diyarbakır Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapmak isteyen HDP'liler polisler tarafından engellendi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, HDP'nin 23 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kongresine çağrı yapmak için Sanat Sokağı'nda yapılmak istenen basın açıklaması polisler tarafından engellendi. Polisler, aralarında HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları'nın da olduğu kitleyi de ablukaya aldı.

Kongreye çağrı açıklaması yapmak istediklerini belirten milletvekillerine, "Açık alanda basın açıklaması yasağı" olduğu gerekçesi ile izin verilmeyerek, parti binasında yapmaları söylendi. Bunu kabul etmeyen HDP'liler uzun süre polis ile tartıştı. Ardından kitle HDP Yenişehir ilçe binasına "Bijî Serok Apo" sloganları ile yürümeye başladı. Bunun üzerine "slogan atmaya devam ederseniz müdahalede bulunuruz" anonsu yapan polisler kitlenin önünü kesti.

Polisler engellemesine tepki gösteren HDP'liler kapalı alanda açıklama yapmayacaklarını belirterek, alkış ve zılgıtlarla dağıldı.