28 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da HDP'lilere saldırının talimatı Soylu'dan

Çocuklarını aradıklarını iddia ederek 3 yılı aşkın bir süredir HDP Diyarbakır İl binası önünü abluka altında tutan kişilerin HDP'lilere yönelik saldırısının talimatını Soylu'nun verdiği ortaya çıktı. Şırnak'ta konuşan Soylu, HDP'lilere saldıranlara, "Ellerine sağlık, iyi de yaptılar" sözleriyle sahip çıktı.

Sarayın bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Üniversitesi'ndeki Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni'nde yaptığı konuşmada, pervasızlığını sürdürdü. HDP'lilere yönelik saldırıların talimatını veren Soylu, Diyarbakır il binası önünde çocuklarını aradıklarını ileri süren kişilerin partilelere saldırısını savundu.

"Terörün yanında, teröre sebep olan, teröre kaynaklık eden unsurlarla da mücadele etmeye başladıktan sonra bu bölgede her şey değişti. Eskiden terör örgütüne yıllık katılım 5 binli sayılarla ifade ediliyordu. Bugün hamdolsun 100'ün altına düştü. Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz. Geçen yıl 51'di, şimdi 43. Az kalsın 44 olacaktı. Neyse ki bir kız çocuğunu HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık" şeklindeki bildik sözlerini sıralayan Soylu, HDP Diyarbakır il binasında önündeki kişilerin HDP'lilere yönelik saldırısını "ellerine sağlık" diyerek savundu.