28 Eylül 2024 Cumartesi

Dirbêsiyêliler: Korkmuyoruz, topraklarımızdan asla çıkmayacağız

Son dönemdeki saldırıların halkı korkutmak ve bölgeyi boşaltmak amacıyla yapıldığını belirten Dirbêsiyêliler topraklarını terk etmeyeceklerini vurguladı, "Topraklarımızdan asla çıkmayacağız. Devrim güçlerinin yanındayız. Tek ses ve tek duruş olarak Türk devletini durduracağız" dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarının hedefinde bulunan Dirbêsiyêliler, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılardan korkmadıklarını belirtti, direnişi büyüteceklerini dile getirdi.

ETHA'ya konuşan Dirbêsiyêliler, faşist şef Erdoğan'ın bölge halkını korkutmak ve bölgenin boşalmasını sağlamak istediğini belirtti, topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.

'TOPRAKLARIMIZDAN ASLA ÇIKMAYACAĞIZ'
İşgal nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Serêkaniyê göçmenlerinden Berivan Omer, son dönemde saldırıların yoğunlaştığını hatırlattı, "Biz topraklarımızdan çıkmak istemiyoruz. Kimse mecbur kalmasa çıkmaz. Bu saldırıları kabul etmiyoruz" dedi. Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına tepki gösteren Berivan Omer, şöyle konuştu: "Bu topraklar bizim. Bu ülke bizim ülkemiz. Bize niye saldırıyorlar? Serêkaniyê'den göç etmek zorunda kaldık, buradan da mı göçelim? Bunu kabul etmiyoruz."

Rojava halklarının savaş istemediğini belirten Berivan Omer, işgal güçlerinin saldırıları nedeniyle halkın zorluk yaşadığını ifade etti. Rojava devrimini yok etmeyi amaçlayan saldırılara karşı mücadele edeceklerinin mesajını veren Berivan Omer şunları ifade etti: "Devrim güçlerini asla bırakmayacağız. Topraklarımızdan asla çıkmayacağız. Serêkaniyê'de sonuna kadar devrim güçlerinin yanındaydık. Var olduğumuz sürece onlarla olacağız" şeklinde konuştu.

Berivan Omer, işgal saldırılarına karşı farklı ülkelerde yapılan dayanışma eylemlerinin önemine dikkat çekti, "Bize destek olan, sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Saldırıların olmaması için herkes ayaklanmalı" çağrısında bulundu.

'ERDOĞAN HALKI KORKUTMAK VE BÖLGEYİ BOŞALTMAK İSTİYOR'
Dirbêsiyêli İbrahim İsa, Türk devletinin işgal etmek istediği Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını bombalayarak halkı korkutma ve bölgeden kaçmaları planı yaptığını belirtti. İbrahim İsa, "Türk devleti Rojava'yı boşaltmak istiyor, bu yüzden altyapı yerlerine saldırdı. Petrol, gaz, elektrik tesisleri vuruldu. Halkın göç etmesi, bölgenin boşalmasıyla, burayı rahatça işgal etmek için yapıyor" dedi.

İşgal saldırılarının yarattığı yıkım ve ambargo nedeniyle halkın zorluklar yaşadığını dile getiren İbrahim İsa şöyle devam etti: "Evet altyapı yerlerimizin vurulmasından kaynaklı, halkımız zorluklar yaşıyor ama yine de topraklarında kaldı. Düşman hedefine ulaşamadı. Kobanê, Minbic ve Til Rıfat'a yönelik işgal tehditleri devam ediyor. Amaçları Rojava'yı parçalamak. Türk devletinin petrolü yok, bu alanlara geçip petrol almak istiyor. Halkı göç ettirmek, demografik yapıyı değiştirmek istiyor. Buna izin vermeyiz."

Türk devletinin işgal saldırılarının yanı sıra bölgede istihbarat faaliyetleri ve özel savaş pratikleri de yürüttüğünü belirten İbrahim İsa, "Halkımız birlik içinde. Fakat maalesef bazı kişiler var düşmanın yanında duruyor, düşman çıkarları için iş yapıyor. Bunlara karşı uyanık olmamız lazım. Gözümüz açık olmalı. O kişileri tarih lanetleyecek. Onların yerleri tarihin çöplüğüdür" sözleriyle ihanetçilere tepki gösterdi.

Konuşmasında AKP-MHP iktidarı tarafından sömürülen Türkiye halklarına da çağrı yapan İbrahim İsa şöyle devam etti: "Halkların birbirlerine düşmanlık yapmasında kimsenin bir çıkarı olmaz. Bütün halklar kardeştir. Türkiye'de milyonlarca insan var. Erdoğan milyonları mı öldürecek, bunu yapamaz. Türk devletinin karşısında durun, ayaklanın, örgütlenin."

'BU TOPRAKLAR BİZİM TOPRAKLARIMIZ'
Faşist Türk devletinin saldırılarının son dönemde yoğunlaştığına dikkat çeken Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyesi Norşin Feysel Ebdullah, şunları dile getirdi: "Türk devleti Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn'i işgal etti, bizden aldı. Biz bu saldırıların olmasını istemiyoruz. Bu ülke, bu topraklar bizim topraklarımız. kendi ülkemizde yaşamak istiyoruz. Rojava onurumuzdur, bütün halkımız onurunu savunmalıdır" dedi.

'DEVRİMİ SAVUNMAK İÇİN TEK YOL HALKIN DİRENİŞİDİR'
Aynı zamanda Serêkaniyê göçmeni olan Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Xalit Pore, saldırıları kabul etmediklerini ve korkmadıklarını ifade etti. Xalit Pore, "Türk devleti iyi bilsin ki Rojava devrimi şehitlerin emekleri ve kanlarıyla yapılmıştır. Türk devletinin tehditlerini kıracağız. İşgal tehditlerine karşı halkımızın ve Demokratik Suriye Güçleri'nin yanındayız. Rojava'yı faşist Türk devletine mezar edeceğiz. Kürt halkı ile Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan bütün halklar, tek ses ve tek duruş olarak Türk devletini durduracağız" şeklinde konuştu.

İşgal saldırılarına karşı halkın topraklarını terk etmemesinin önemine vurgu yapan Xalit Pore, bölge halklarına şu çağrıyı yaptı: "Topraklarınızı bırakmayın. Türk devleti şu an büyük bir kriz yaşıyor. Bu yüzden savaşı dışarıya çıkarmak istiyor. Türk devleti katliamlar üzerine yaratılmıştır. Türk devletinin tarihi budur. Devrimimizi savunmak için tek yolumuz halkın direnişidir. TKŞ olarak, asla geri adım atmayacağız. Yolumuz işgalcilere karşı direniş yoludur."