25 Eylül 2024 Çarşamba

Den Haag'da sosyalistlerle dayanışma eylemi

Hollanda'nın Den Haag kentinde, sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Vardiya Enternasyonal Kültür Sanat Vakfı (VEKSAV) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ETHA muhabiri Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu 20 sosyalistin gözaltına alınmasını protesto etti.

Hollanda'nın Den Haag kentinde bulunan Hollanda Parlamentosu yanında gerçekleştirilen eylemde AvEG-Kon'un "faşizmin saldırlarına karşı dayanışmayı büyütmeye" başlıklı açıklaması okundu.

Açıklamada "Özgürlük ve sosyalizm için mücadele veren sosyalistler, anti-faşistler, devrimciler ve yüreği demokrasiden yana atanlar asla sinmeyecek, mücadelelerini büyüterek sürdürecekler" denildi ve siyasi soykırım saldırılarına karşı sosyalistlerle dayanışma çağrısı yapıldı.

"Gözaltılar ve baskılar sosyalistleri yıldıramaz" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde "Faşizme Karşı Omuz omuza" "Gözaltındaki sosyalistler hemen serbest bırakılmalıdır", "Faşizme karşı dayanışmaya", "Tutuklu sosyalistlere özgürlük", "Onların mücadelesi mücadelemizdir", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı.

Eyleme, Den Haag Demokratik Kürt toplum Merkezi ve ADHK de destek verdi.