28 Eylül 2024 Cumartesi

DBP: Kobanê DAİŞ ile düşmedi sizinle düşmeyecek

İşgalci Türk devletinin dün akşamdan bu yana sürdürdüğü bombardımana ilişkin açıklama yapan DBP, "Taksim katliamında da görüldüğü gibi hiçbir mantığa sığmayan akla ziyan komplolarla Kürdü özgürlüğü ve eşitçe yaşamı katletmenin zeminin ve meşruiyetini yaratmanın peşindedir. Kobanê DAİŞ ile düşmedi sizinle düşmeyecek" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, işgalci Türk devletinin dün akşamdan bu yana süren Kobanê ve Rojava'ya yönelik bombardımanına ilişkin açıklama yaptı. "Kobanê DAİŞ'le düşmedi sizinle düşmeyecek" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Katliamlardan beslenen ve giderek devleti tümü ile hakimiyeti altına almaya başlayan savaş kliği kendi ömrünü uzatmayı Kobanê ve Rojava'ya saldırmakta buldu. Kürdün özgürlüğü, eşitçe yaşamın inkarı ve imhası üzerine kendisini tahkim etmiş olan bu kuvvet yüzyıllık sömürü düzenine yeni bir yüzyıl eklemenin peşindedir. Yüzyıllık acılara, katliamlara, kıyımlara yeni bir yüzyıl dah a kapılarını aralamanın arzusunu gütmektedir.

Taksim katliamında da görüldüğü gibi hiçbir mantığa sığmayan akla ziyan komplolarla Kürdü özgürlüğü ve eşitçe yaşamı katletmenin zeminin ve meşruiyetini yaratmanın peşindedir. Kobanê DAİŞ ile düşmedi sizinle düşmeyecek."