25 Eylül 2024 Çarşamba

Dağlık Karabağ'da tarihi katedral vuruldu

Dağlık Karabağ'da çatışmalar devam ederken Ermenistan, Şuşi kentindeki tarihi katedralin vurulduğunu açıkladı. Azerbaycan da tarihi kilisenin vurulmasından sorumlu olduğu suçlamasını geri çevirdi.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'daki Şuşi kentinde bulunan 19'uncu yüzyıldan kalma bir katedralin vurulduğunu açıkladı. Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre Ermenistan, katedralin vurulmasından Azerbaycan ordusunu sorumlu tuttu. Şuşi kentine düzenlenen saldırıda bir Rus, bir Ermeni gazetecinin de yaralandığı belirtildi.

Ancak Azerbaycan, kilisenin vurulmasından sorumlu olduğu suçlamasını kabul etmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Bu olayın Azerbaycan ordusunun askeri eylemleriyle bir ilgisi olmadığı" belirtildi. Bakanlık, Azeri ordusunun tarihi, kültürel ve özellikle de dini yapı ve anıtları hedef almadığı vurgulandı.

ÇATIŞMALAR İRAN SINIRINDA DA YOĞUNLAŞTI
Ermenistan ve Azerbaycan ordusu arasındaki çatışmaların İran sınırı yakınlarında da yoğunlaşmaya başladığı bildiriliyor. Bölgede Suriye ve Libya'dan Türkiye'nin desteklediği çetelerin de çatışmalara katıldığı bildirildi.