25 Eylül 2024 Çarşamba

CPT önünde haykırıldı: ATK ve DNA işkencesine son

Dersim'de ölümsüzleşen 4 TKP/ML-TİKKO gerillasının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi talebiyle Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan CPT önünde eylem yapıldı.

AGEB, BİR-KAR, ADHK, AvEG-Kon ve KCDK-E, Dersim'de ölümsüzleşen 4 TKP/ML-TİKKO gerillasının cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesine ilişkin Fransa'nın Strasbourg kentinde "Cenazelerimiz teslim edilsin, ATK işkencesine son verilsin" şiarıyla eylem eylem yaptı.

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) önünde gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklamasında "Devletin devrimci ve yurtsever güçlere karşı topyekün saldırı politikası, şehit düşen devrimcilerin, yurtseverlerin cenazeleri üzerinden fiziki ve psikolojik bir savaş olarak devam ediyor. Vücut bütünlüğü bulunmadığı, DNA testi yapılacağı gerekçesiyle cenazelerimiz haftalarca, aylarca ailelerine teslim edilmiyor, kimsesizler mezarlığına defnediliyor ve yine cenaze törenleri üzerinden faşist diktatörlüğün azgın saldırıları hayata geçirilerek çocuklarını kaybeden ailelere baskı, işkence ve yıldırma politikası yaşatılmakatdır. Faşizmin işkence ve katliam politikaları karşısında susmayacağız, mücadelemizi yürüteceğiz ve devrimci mücadele uğrunda ölümsüzleşenleri sahipleneceğiz" diye belirtildi.

Eylemde SKB Avrupa adına yapılan konuşmada, "Faşist Saray rejimi devrimcilere sosyalistlere saldırılarını sürdürüyor. Dün Ekin Wan'ın Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in cansız bedenlerine yapılan cinsiyetçi saldırılar, bugün Fadime Çakıl, Gökçe Kurban, Erol Volkan İldem ve Ali Kemal Yılmaz yoldaşlarımıza yönelik gerçekleşmiştir. Yoldaşlarımızın bedenlerine yapılan işkenceleri asla kabul etmiyoruz. Onların onur abidesi olan hayatları bize yol gösterecektir" dedi.

Partizan temsilcisi yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin izinden yürürüyerek halklarımıza devrim ve sosyalizm zaferini taşıyacağız" diye kaydetti.

Eylem "Yaşasın devrimci dayanışma", "Kahrolsun faşist diktatörülük", "Yaşasın halk savaşı" , "Şehit namirin" sloganlarıyla son buldu.