28 Eylül 2024 Cumartesi

CKŞ'liler Sibel Bulut'u andı

CKŞ'liler Sibel Bulut'un şehadet yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada "Kobanê'yi şehit Sarya ve bütün şehitlerimizin kanıyla özgürleştirdiysek bugünde ülkemizi savunacağız" denildi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sibel Bulut'un (Sarya Özgür) ölümsüzleşmesinin 8. yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Şehit Zilan Destan Kültür Merkezinde yapılan basın açıklamasını CKŞ temsilcilerinden Eylül Baran okudu. İşgal saldırılarına karşı Sibel Bulut'un yolunun takipçisi olacaklarını belirten Baran, "Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınıyoruz. 2014 yılında DAİŞ ve destekçisi Türk devleti Kobanê'ye saldırdığında savaşçılarımız tarafından yenildiler. Bugün faşist Türk devleti bir kez daha Kobanê'yi hedef alıyor ve işgal etmek istiyor. Faşist Türk devleti iyi bilsin ki Kobanê'yi Şehit Sarya ve bütün şehitlerimizin kanıyla özgürleştirdiysek bugünde ülkemizi savunacağız. Kentlerimizin işgal edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

CKŞ olarak işgal saldırılarına karşı devrimi savunacaklarını vurgulayan Baran şunları kaydetti, "Devrimimize yönelik işgal saldırılarına izin vermeyeceğiz. Şehit Sarya'nın kanını yerde bırakmayacağız. Şehit Sarya ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerinin takipçisi olacağız."