28 Eylül 2024 Cumartesi

Çıtlık Ormanı için imza kampanyası

Çıtlık Ormanının katledilmesine karşı çağrı yapan MUÇEP, change.org'ta imza kampanyası başlattı. 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Çıtlık ormanlarının katledilmesini durdurmak için change.org'ta imza kampanyası başlattı. 

Muğla'nın Ula ilçesine bağlık Çıtlık Mahallesinde Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından 30 hektar yetişkin orman alanı, endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlenerek, kesim ihalesi yapılmıştı. Bölge halkı projenin uygulanmasına ve ağaç kıyımına karşı Karabörtlen Orman İşletmesine dilekçe vermişti. Ancak ne dilekçelerine yanıt verildi ne de halk bilgilendirildi. 

'KESİM İVEDİLİKLE DURDURULMALI'
Tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bugünlerde, özellikle uzmanlar sıkça temiz havanın önemine çağrı yapıyorken ağaç katliamı yapıldığı kaydedilen, imza metninde şu ifadeler er aldı: "Olağanüstü koşullarda yaşamak durumunda kaldığımız ve kamu gücünün yaşanan felaketle mücadeleye yönlendirilmesi gereken bin süreçte, bu projenin hızla uygulamaya alınmak istenmesi kamu vicdanını yaralayan, kabul edilemez bir uygulamadır. Yurttaşların bireysel çıkar hedeflemeyen çığlığına kulak vermenizi ve yaşadığımız sürecin hassasiyetini de gözeterek, Çıtlık ormanlarının kesilmesi ile ilgili bu şikayetimizi dikkate almanızı, kesimi ivedilikle durdurmanızı talep ediyoruz."