28 Eylül 2024 Cumartesi

Çiğli Kadın Platformu: Artık yeter, çocuklardan elinizi çekin!

Çiğli'de çocuğu cinsel istismarda bulunan erkek tutuklandı, ailesi ise davadan vazgeçmesi için çocuğun ailesini tehdit ediyor. Açıklama yapan Çiğli Kadın Platformu, davanın takipçisi olduğunu belirtti ve istismarın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir çocuk Ekim ayında cinsel istismara uğradı. Çocuğun ve ailesinin şikayeti üzerine istismarda bulunan erkek tutuklandı. İstismarcının arkadaşı da, çocuğun bağırdığını duyduğu halde müdahale etmediği için tutuksuz yargılanıyor.

İstismarda bulunan erkek, olayın ardından çocuktan "özür dileyerek" ailesine söylememesi için ikna etmeye çalıştı. Çocuk yaşadıkları ailesine anlattı. Aile, şikayette bulundu ve istismar sanığı tutuklandı. Bunun üzerine istismarcının ailesi ve arkadaşları, davadan vazgeçmeleri için çocuğun ailesini tehdit etmeye başladı.

'ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR'
Çiğli Kadın Platformu, buna dikkat çekmek içi basın açıklaması yaptı. "Failin ve ailesinin cesareti nereden aldıklarını biliyoruz" diyen platform üyeleri, olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

"Çocuk istismarına hayır" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnin Kızbes Aydın okudu.

AKP'nin, çocuk yaşta evliliklerin af kapsamına alınmasını ön gören yasa değişikliğini yeniden gündeme getirdiğini hatırlatan Aydın, "Çocuk istismarına evlilik yoluyla af getirilmesini, çocuğa yönelik istismarda bulunanların iyi hal ve tahrik indiriminden yararlanmasını kabul etmiyoruz" dedi.

'ELİNİZİ ÇOCUKLARDAN ÇEKİN'
Türkiye'nin çocuk istismarında dünyada 3. sırada yer aldığını anımsatan Aydın, "Artık yeter, elinizi çocuklardan çekin" diye vurguladı.
Çocukların yararına olmayan hiçbir yasa değişikliğini kesinlikle kabul etmeyeceklerini vurgulayan Aydın, şunları söyledi: "Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Çocuk istismarcılarını, failleri değil, çocukları koruyun. Hiçbir istismarı örtbas etmenize izin vermeyeceğiz."

Açıklama, "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Erkek adaletiniz batsın, çocuklar yaşasın" sloganlarıyla sona erdi.