28 Eylül 2024 Cumartesi

CHP: Kurultayı ertelememek temennimizdir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin gerçekleştirilmesi planlanan kurultayın ertelenmesine dair, "Sağlık Bakanlığı'nın alacağı önlemleri yakından takip ediyoruz. Ama kurultayın ertelenmemesi bizim temennimizdir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, parti Genel Merkezi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, koronavirüsü nedeniyle CHP'nin 28-29 Mart tarihinde yapmayı planladığı 37'nci Olağan Kurultayı'nın ertelenip ertelenmeyeceğine dair de bilgi verdi. Öztrak, "Sağlık Bakanlığı'nın alacağı önlemleri yakından takip ediyoruz. Bu önlemleri izlemeye devam edeceğiz ve önlemler çerçevesinde yapılması gerekenleri yapacağız. Ama kurultayın ertelenmemesi bizim temennimizdir” dedi.
 
Öztrak, 2020 yılına felaket ve sıkıntılarla başlandığını belirterek, "Deprem, çığ felaketi ve uçak kazasında onlarca vatandaşımızı kaybettik. Şimdi de koronavirüs Türkiye sınırlarına girdi. Bu hayatımızı ciddi şekilde değiştirecektir. Korku ve panik yerine bilinçle hareket etmek zorundayız. Salgın, dün Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik olarak tanımlandı. Etkilenen insanların sayısı 130 bine yaklaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 bin 500'ü geçti. Devletlerin birinci önceliği vatandaşların sağlığını korumaktır" diye konuştu.