28 Eylül 2024 Cumartesi

Çerkezoğlu: Sağlık hizmetleri bir bütündür ayrımcılık yapılamaz

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tesislerde görev yapan memurlara ve sözleşmeli personele ek ödeme yapılmasının ayrımcılık olacağına dikkat çeken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu süreçte yürütülen sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu ayrımcılık yapılamayacağını kaydetti. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sağlık Bakanlığı'na bağlına bağlı tesislerde görevli personele ek ödeme yapma kararının sadece 'memurlar'ı kapsamasının ayrımcılık olduğuna dikkat çekti, "Sağlık hizmetleri bir bütündür, ayrımcılık yapılamaz" dedi.

Sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu hizmeti yapan emekçilerin canları ve sağlıkları pahasına özverili bir mücadele yürüttüklerini söyleyen Çerkezoğlu, "Sağlık hizmetleri bir bütündür ve sağlık emekçileri bu mücadeleyi kamu emekçisiyle, işçisiyle, sözleşmeli personeliyle omuz omuza yürütmektedir" diye belirtti. Çerkezoğlu, verileceği açıklanan ek ödemenin sadece 'memurları' ve sözleşmeli personeli kapsamasının büyük bir eksiklik olacağını kaydetti. 

Aksi tutumun ayrımcılık ve Anayasanın eşitlik ilkesinin çiğnenmesi olacağını belirten Çerkezoğlu, bu süreçte diğer sağlık çalışanları arasında ayrım yapılamayacağına dikkat çekti. Çerkezoğlu şunları belirtti:

"Hastanenin güvenliğini sağlayan emekçilere, Covid-19 hastaları ya da şüpheli vakalar hastanelere başvurduklarında onları ilk karşılayan tıbbi sekreterlere ayrımcılık yapılmamalıdır. Hastaların giriş yaptıkları acil servisi, muayene oldukları poliklinikleri ve yattıkları hasta odalarını hijyen kurallarına uygun temizleyen sağlık işçilerinin fedakarlıkları görmezden gelinmemelidir. Hastaların tüm gereksinimlerini karşılayan hasta bakıcılar, yemeklerini hazırlayan emekçiler, BT'lerini çeken radyoloji teknisyenleri, kanlarını çalışan laborantlar ve hekimlerle beraber hasta tedavisinde yer alan hemşireler/ebeler yok sayılamaz. Covid-19 ile mücadelede sağlık çalışanları arasında ayrım yapılamaz."