28 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni'den Deniz Poyraz davasına çağrı

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Deniz Poyraz'ı  katleden tetikçi faşist Gencer'in 27 Aralık'ta görülecek davasına çağrı yaptı. Organize katliamın bireysel gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Çepni, Deniz Poyraz'ı sahiplenmeye ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik 17 Haziran 2021'de Deniz Poyraz'ı katleden ırkçı faşist saldırıda tetikçi Onur Gencer'in yargılandığı davanın duruşması 27 Aralık'ta görülecek.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında hesap sormak için davaya çağrı yaptı. İlk duruşmadan itibaren katliamın bireysel bir katliam haline getirilerek, arkasındaki organizasyonun belirsizleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Çepni, "Katilin psikopat, meczup, sadece kişisel hezeyanlarıyla gerçekleştirdiği bir katliam gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Bunu yapan kim emniyet kim mahkeme heyeti. Başından sonuna organize bir katliam, devletin karanlık odakları içerisinde örgütlenmiş bir katliam olduğu gün gibi ortayken, ortaya serilen yüzlerce veri varken ne emniyette ne de mahkeme süreçlerinde bir kere bile değinilmedi, araştırılmadı. Bu dava bir siyasi cinayet davası olmaktan çıkarılıp kişisel, bireysel husumete indirilmeye çalışılıyor" dedi.

Mahkemenin Bayraklı Adliyesinden kaçırılıp Aliağa Şakran yerleşkesine götürüldüğünü hatırlatan Çepni, şöyle devam etti: "Orada halktan ve muhalefetten kaçırılmaya çalışıldı. Ama biz 27 Aralık'ta çok daha güçlü, kitlesel bir şekilde hem Deniz Poyraz yoldaşımızı sahipleneceğiz hem de katillerin bir kez daha gözünün içine bakarak sesimizi ve taleplerimizi yükselteceğiz. 27 Aralık'ta emek, demokrasi güçlerine, tüm halkımıza İzmir Aliağa Şakran yerleşkesinde buluşma ve adaleti yükseltme çağrısı yapıyoruz."