29 Eylül 2024 Pazar

Çepni'den ÇHD davasına çağrı: Yargılanan hepimiziz

ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 22 avukatın 7 yıldır gizli tanık ve itirafçı ifadeleriyle tutsak edildiğini kaydeden HDP İzmir Milletvekili Çepni, 7-11 Kasım tarihlerinde görülecek duruşmaya dikkat çekti. "Burada yargılanan sizsiniz" diyen Çepni, kamuoyuna davayı sahiplenme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, 7-8-9-10-11 Kasım tarihlerinde, Silivri'de görülecek Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın aralarında olduğu 22 avukatın duruşmasına çağrı yaptı.

Bir ülkeyi tanımak için o ülkede hapishanelere ve mahkemelere bakmak gerektiğini belirten Çepni, "Çünkü bir yerde zulüm varsa, yalan imparatorluğu varsa; orada birilerinin susturulması, yargılanması, tutsak edilmesi gerekir. İşte Türkiye böyle bir ülke. Türkiye'de avukatlar rehin, vekiller rehin, gazeteciler rehin. Sistematik olarak halka gerçekleri anlatanlar tutsak. Halkı savunanlar tutsak" dedi.

2013 ve 2017'de gerçekleştirilen operasyonlarda Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukukçular Bürosu operasyona maruz kaldığını, onlarca avukatın gözaltına alınıp tutuklandığını anımsatan Çepni, "Bu avukat arkadaşlarımız Gezi'yi savundular, Metin Lokumcu'yu savundular, Soma katliamında hayatını yitirenleri savundular, Suruç katliamında yaşamını yitirenleri savundular. Dilek Doğan'ı savundular. Berkin Elvan'ı savundular. Hasan Ferit Gedik'i savundular ve daha niceleri. Yani halkı savunan avukatlar, düzmece operasyonlarla, düzmece delillerle şu anda tutsaklar" ifadelerini kullandı.

Avukatların gizli tanık ve itirafçılar vasıtasıyla 7 yıldır tutsak edildiğinin altını çizen Çepni, "Yargılanan sizsiniz, hepimiziz" diyerek emek ve demokratik güçler başta olmak üzere kamuoyuna davayı sahiplenme çağrısı yaptı.