28 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni: Düşmanlığın da bir gram tutarlılığı olur

İstiklal Caddesi katliamından sonra yetkililerin çelişkili açıklamalarına dikkat çeken HDP Milletvekili Çepni, iktidar bloğunun paniklediğini ve çözüm olarak yine HDP'ye saldırdığını söyledi. Çepni, faşistler tarafından hedef gösterilen avukat Tosun ve Keskin'le de dayanıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Meclis genel kurulunda konuştu. İstiklal Caddesi katilamına ilişkin konuşan Çepni, iktidarın çelişkilerine dikkat çekti, faşistler tarafından hedef gösterilen Eren Keskin ve Jiyan Tosun'la dayanıştı.

Çepni, şunları söyledi: "Her tarafından lime lime dökülen güzü kararmış halk düşmanlarının kontra bir saldırısı yaşandı. İnsanlarımız katledildi. Tekrardan baş sağlığı ve acil şifalar diliyoruz.

İçişleri Bakanı sustu Cumhurbaşkanı Yardımcısı konuştu. Bakan ABD'yi direkt suçluyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ABD başkanı ile aynı sırada görüşüyor ve daha neler neler. İktidar bloğu panik halde ama her derde deva HDP'ye saldır, tehdit etti. Nasılsa herkes susar hizaya geçer.

Gerçeklen ortada ama avukat Jiyan Tosun ve İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin günlerdir hedef gösteriliyor. Vali suskun, İçişleri Bakanı suskun.

Acının da mutluluğun da ağlamanın da gülmenin de acının da dostluğun da düşmanlığın da bir gram ciddiyeti tutarlılığı olmalıdır."