28 Eylül 2024 Cumartesi

'Cehennemi yaşayan çocukları kurtaracağız'

Tarikatları, cemaatleri, bunları para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atacaklarını kaydeden kadınlar Urfa ve Antalya'da düzenledikleri eylemlerle, çocukları bu düzenden kurtaracaklarını kaydetti.

Urfa ve Antalya'da çocuk istismarına karşı eylemler düzenlendi.

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridi ile evlendirmesine Urfa'nın Siverek ilçesinde tepki gösterildi. İlçedeki siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri Lezgo Parkı'nda bir araya geldi.

Basın metnini okuyan Aysun Avcıkıran, tarikat şeyhinin henüz 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği, bebeğe gelinlik giydirildiğinin ve yıllarca cinsel istismara maruz kaldığını söyledi. Avcıkıran, tecavüzü aklayanların, "Bir kereden bir şey olmaz diyenler", tecavüzcüyle evlendirmeyi çözüm sunanların, "Küçüğün rızası" lafını kullananların da bu suça ortak olduğunu ifade etti. Avcıkıran, demokratik kitle örgütleri olarak failin cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

ANTALYA
Antalya Kadın Platformu da Attalos Heykeli önünde konuya dair açıklama yaptı. Platform adına basın metnini okuyan Ayfer Güneşhan, olayın faillerinin tutuklanmasını ve tarikat cemaat yurtlarının kapatılmasını istedi. Güneşhan, "And olsun ki tarikatları, cemaatleri, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atacağız. And olsun ki din tüccarlarının elinde cehennemi yaşayan o çocukları kurtaracağız. Bu suça ortak olanlara sesleniyoruz! Bundan sonra size korkusuz tek bir gece yok. Çünkü hepiniz teker teker yargılanana kadar bize de tek bir gece rahat uyku yok! Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz. Sonsuza kadar süreceğini sandığınız bu düzeni başınıza yıkacağız!" dedi.