29 Eylül 2024 Pazar

'ÇAYKUR'da paket paket korona' haberine erişim yasağı

Rizenabiz.com adresinde 11 Nisan'da yayımlanan "ÇAYKUR'da paket paket korona" haberine erişim yasağı getirildi.

Rizenabiz.com adresinde 11 Nisan'da yayımlanan "ÇAYKUR'da Paket Paket Koroana! Koranaya yakalanan ÇAYKUR işçisi isyan etti" başlıklı habere erişim yasağı getirildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Zihni Derin Çay Fabrikası'nda 11 işçinin Covid-19'a yakalanmasına dair Rizenabiz.com'da yayımlanan haber için, haber sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine ÇAYKUR, mahkemeye başvurarak habere erişim engeli getirilmesini talep etti.

ÇAYKUR'un bu talebi üzerine Rize Sulh Ceza Hakimliği 13 Nisan tarihinde verdiği kararla habere erişim engeli getirdi.

KARAR TEBLİĞ EDİLMEDEN HABERE ERİŞİM ENGELİ GELDİ
Rizenabiz haber sitesinin imtiyaz sahibi Gençağa Karafazlı karara ilişkin "İlgili mahkeme kararı bize tebliğ edildiği dakikada bahse konu haberin içeriğini bulmak için haber linkine tıkladığımda habere erişimin daha önce kaldırılmış olduğunu gördüm. Bundan önce de haberimize erişim yasağı getirilmişti. Bunlarla ilgili tebligatlar bize ulaşır ve biz de mahkemenin kararı doğrultusunda haberi kaldırır ve bunu karşı tarafa bildirirdik. Bazen bu işlemleri gecikir 2 gün bile olurdu haber orada dururdu. Çay işletmelerinin aldırdığı bu kararın tebliğ edilmesinden önce haberimizin engellendiğini gördük, bu çok ilginç bir durum. Acaba yeni bir uygulamamı başladı 'önce haber engelleniyor sonramı tebliğ ediliyor' bunun şaşkınlığı içindeyiz. Demek ki bu da sansürün yeni versiyonu" açıklamasında bulundu.

Yasak getirilen haberin içeriği şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı yayınladığı, kamuda çalışan ve hasta olan işçilerin idari izin sayılması ile ilgili genelgeye rağmen ÇAYKUR bu genelgeyi keyfi olarak uygulamadı. Geçen ay ÇAYKUR'a ait, Rize merkez Zihni Derin Çay Fabrikası'nda 11 işçi, Kalecik Köyü Çay Fabrikası'nda 1 işçi Covid-19 nedeniyle karantina altına alındı. Yaklaşık 450 işçinin çalıştığı İyidere çay paketleme fabrikasında, bir işçi Covid-19 nedeniyle karantina altına alındı."