28 Eylül 2024 Cumartesi

Çalışanlar için izin isteyenlere gözaltı

Kadıköy Dayanışma Ağı üyeleri Kadıköy'de yaptığı ses çıkarma eylemine çağrı yaptı. Kadıköy'de çalışmak zorunda bırakılanlar için ücretli izin ve sağlıklı çalışma isteyen dayanışma üyeleri işkenceyle gözaltına alındı.

Koronavirüs salgınında emekçilerin dayanışmasını büyütmek için ilçelerde kurula dayanışma ağları saat 20.20'de ses çıkarma eylemleri yapıyor. Kadıköy ve Nurtepe'de yapılan ses çıkarma çağrı etkinliklerinde ücretli izin talebi bir kez daha dile getirildi.

KADIKÖY'DE GÖZALTI
Koronavirüs salgı önlemleri için 'evde kal' çağrıları yapılırken, çalışmak zorunda olduğu için evde kalamayanlar için koruyucu önlemlerin alınmasını ve ücretli izin talebinde bulunan Kadıköy Dayanışma Ağı üyeleri ses çıkarma eylemine çağrı yaptı.

Kadıköy'ün Yeldeğirmeni, Caferağa mahallerinde yapılan çağrı konuşmaları ardından 6 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy Dayanışma Ağı üyeleri Kadıköy sokaklarında konuşmalar yaptı. Kadıköylüleri ses çıkarmaya çağıran platform üyeleri şu konuşmaları yaptı:

"Televizyonlarda 'evde kal çağrıları yapılıyor. Ancak milyonlarca emekçi zorunlu sektörde olmamasına rağmen çalışmaya zorlanıyor. Bizler tüm çalışanlara ücretli izin için, çalışması zorunlu olan sektörlerde, yaygın test ve koruyucu ekipmanların sağlanması için tüm komşularımızı 20:20'de ses çıkarmaya çağırıyoruz. Hakları gasp edilenler için, koruyucu ekipmanları olmadan test yapılmadan çalışmak zorunda bırakılan sağlıkçılarımız için herkesi ses çıkarmaya çağırıyoruz. İnşaatlarda çalışmak zorunda kalan işçiler için ses çıkarıyoruz. Tencerelerimizle, tavalarımızla alkışlarımızla ses çıkarıyoruz."

Kadıköy'de bir çok sokakta 20.20'de tava ve alkışlarla ses çıkarıldı.

 

Kadıköy Dayanışma Ağı'ndan Korkay Türkay işkenceyle gözaltına alındığını söyledi. Türkay "Sağlık çalışanlarına alkış ve destek istedik Kadıköy'de. Alkışladığımız için polisler bizi linç ettiler. Öldürmeye çalıştılar” dedi. pic.twitter.com/NaUg8Lysd7

— ETHA (@etkinhaberetha) April 10, 2020

 

KORAY TÜRKAY: POLİSLER İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALDI
Konuşmaların ardından Deniz Bakır, Tanya Kara, Koray Türkay'ın da aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
 
Koray Türkay, gözaltına alınırken yaptığı konuşmada  polislerin kendilerini öldürmeye çalıştığını anlattı. Türkay gönderdiği kayıtta, "Sağlık çalışanlarına alkış ve destek istedik Kadıköy'de. Alkışladığımız için polisler bizi linç ettiler. Linç ederek, işkence yaparak gözaltına aldılar. Öldürmeye çalıştılar, boğmaya çalıştılar" dedi.

Gözaltına alınanların Sahrayıcedid Karakoluna götürüldüğü öğrenildi.

NURTEPE'DE YÜRÜYÜŞ
Nurtepe Dayanışma Ağı da yaptığı yürüyüşle, ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.