27 Eylül 2024 Cuma

Bursa'da Uludağ için insan zinciri

Uludağ'ı talan edecek olan Uludağ Alan Başkanlığı yasasına karşı Bursa Su Kolektifi insan zinciri oluşturdu, AKP milletvekillerini bu yanlıştan dönmesi konusunda uyardı.

Bursa Su Kolektifi'nin Uludağ'ı talan edecek olan Uludağ Alan Başkanlığı yasasının geri çekilmesi için eylemleri sürüyor. Kolektif üyeleri bugün insan zinciri oluşturarak Bursa Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne yürüdü. 

Açtıkları imza standları, bildiri dağıtımı ve eylemlerle Bursa halkını bilinçlendirmeye ve milletvekillerine seslenerek bu talan projesinin önüne geçmeye çalışan Bursa Su Kolektifi, söz konusu yasa ile Uludağ'ın milli park olmaktan çıkarılacağı ve yapılaşmanın önünü açacağına dikkat çekiyor, temiz hava ve su kaynağı, eşsiz doğa güzelliği başta olmak üzere Uladağ'da meydana gelecek tehlikelerin önüne geçmeye çalışıyor. 

Bursa Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'da destek verdi.

Yapılan açıklamada, AKP milletvekillerine seslenerek sermayenin, patronların değil halkın ve doğanın yanında olma uyarısı yapıldı ve "Bu utanç yasasını TBMM genel kuruluna getirmeyip, halkın asla af etmeyeceği bu çok büyük yanlıştan geri dönün" denildi.