28 Eylül 2024 Cumartesi

Buldan'dan Altılı Masa'ya: Kimse 90'lı yılların kabadayılığına girişmesin

Partisinin Karayazı ilçesi önünde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet ve Cumhur İttifakı'nın halkın sorunlarına çözüm üretemeyeceğinin altını çizdi. Buldan, partisini hedef alan Altılı Masa'yı şu sözlerle uyardı: "Bu ülke faili meçhul kayıpları, Kürtlere yedirilen dışkıyı, 90'lı yılların karanlığını unutmadı, unutmayacak. Kimse 90'lı yılların kabadayılığına girişmesin. Biz 90'lardaki faili meçhullerin tekrar bu ülkeye gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bizim yolumuz demokrasi yoludur, bizim yolumuz barış yoludur, bizim yolumuz adalet yoludur. Ve bu ülkeye adaleti de barışı da özgürlükleri de getireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet temaslarını sürdürüyor. Buldan ve eşlik eden HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Murat Çepni, Sıddık Taş, HDP MYK üyesi Hatice Akdağ, Özgür Zeydan Erzurum'un Karayazı ilçesinde halk buluşmasına katıldı.

HDP ilçe önünde düzenlenen buluşma öncesi çok sayıda HDP'li bir araya geldi. Halk coşkuyla, zılgıt ve alkışlarla alanı HDP bayraklarıyla donattı. Halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürtçe selamlama yaptı. Alanı işaret eden Buldan, HDP'yi yok sayanlara, "onların mecali yok" diyenlere en büyük yanıtı verdiğini kaydetti. Halkların tüm baskıya meydan okuduğunun altını çizen Buldan, "Biz HDP'ye sahip çıkıyoruz. Biz Kürdüz Kürt, her türlü katliama karşı ayakta durmasını, yaşamasını bilen ama aynı zamanda hakkını isteyen, hukukunu isteyen bir halkız diyor. Kürt halkı yalnız değil, yanımızda dostlarımız, yoldaşlarımız, bileşen partilerimiz, ittifaklarımız var" dedi.

'KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN'
Yaklaşan seçimin Türkiye açısından son derece kritik olduğunu belirten Buldan, seçilenlerin de Türkiye'nin geleceğini belirleyecek insanlar olacağını söyledi. Bu bilinçle çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Buldan, "Her yerdeyiz, her yerde olmaya da devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR KENDİ GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR'
Ülkenin kaynaklarının beşli çeteye aktarıldığını söyleyen Buldan, "Kendi geleceklerini garanti altına almaya çalışıyorlar ama Türkiye'yi açlıktan, yoksulluktan, sefaletten ve ekonomik krizin içine sürüklemekten de geri durmuyorlar. Bugün Türkiye'de açlığın, yoksulluğun, sefaletin en derin yaşandığı yerlerden birisidir Karayazı. Esnafın halini, çiftçinin halini, işçinin halini Karayazı halkı çok iyi biliyor ve yaşıyor derinden" dedi.

'ONLARA ENGEL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Kendi geleceğini garanti altına almaya çalışan AKP-MHP ittifakının halkın geleceğiyle ilgilenmediğine dikkat çeken Buldan, iktidarın HDP'nin varlığı ve kendi geleceği dışında bir şeyle ilgilenmediğini söyledi. HDP'nin iktidarın önündeki en büyük engel olduğunu kaydeden Buldan, şöyle devam etti: "Bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar, cezaevleri bunun için HDP'lilerle dolu, bunun için bütün belediyelerimize kayyumlar atadılar, bunun için HDP'ye kapatma davası açtılar bunun için Kobanê kumpas davasını yürütüyorlar, bunun için fezlekelerle HDP'li vekillerin dokulunmazlığının kaldırılmasını gündemlerinden düşürmüyorlar. Ama şunu bilsinler ki onlara engel olmaya devam edeceğiz, onlara biat etmeyeceğiz, önlerinde asla diz çökmeyeceğiz."

'KİMSE 90'LI YILLARIN KABADAYILIĞINA GİRİŞMESİN'
Altılı Masa'nın partisine yönelik saldırılarına da değinen Buldan, Ardahan'daki halk buluşmasında yaptığı konuşma sonrası Altılı Masa'dan yapılan açıklamaya dikkat çekti. Buldan, "Devam edeceğiz, bu ülke faili meçhulleri unutmadı, unutmayacağız. Bu ülke köy yakmaları, yıkmaları unutmadı, unutmayacak. Bu ülke 12 Eylül dönemlerinde işkence tezgahlarında Kürtlere uygulanan zulmü unutmadı, unutmayacak. Kürtlere dışkı yedirildiğini unutmadı unutmayacak. Kimse 90'lı yılların kabadayılığına girişmesin ve o geçmişin unutturulmaya çalışılmasına asla biz izin vermeyeceğiz. Onlar da bu kurnazlığı yapmasınlar.
Evet Kürtlerin hafızası Kürtlerin beyni her zaman için geçmişi hatırlar bundan sonra da hatırlayacak. Biz artık 90'lı yılları yaşamak istemiyoruz. Biz 90'lardaki faili meçhullerin tekrar bu ülkeye gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bizim yolumuz demokrasi yoludur, bizim yolumuz barış yoludur, bizim yolumuz adalet yoludur. Ve bu ülkeye adaleti de barışı da özgürlükleri de getireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz."

'ÇÖZÜM GÜCÜ BİZİZ'
Millet ve Cumhur İttifakı'na ilişkin Buldan, "Bu her iki ittifakın da başta Kürt sorunu olmak üzere bu ülkenin sorunlarını asla çözecek bir yerden baktıklarını görmüyoruz. Her iki kutup da Alevi sorununa da Kürt sorununa da demokrasi sorununa da kadınların sorununa gençlerin geleceğine dair hiçbir somut adım atmadılar ve buna dair de somut projelerini ortaya koymuyorlar" ödedi. Türkiye'nin geleceğine damga vuracak çözümlere ilişkin projelerle seçimlere hazırlandıklarını duyuran Buldan, "Çünkü çözüm gücü biziz. Çözüm gücü Türkiye'de HDP'dir ve çözüm gücü olmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu ülkenin bize ihtiyacı var. Türkiye toplumunun bize ihtiyacı var, Türkiye'de yaşayan halkların kadınların gençlerin bizlere ihtiyacı var. Söz veriyoruz size sizlerin istediği hayal ettiği arzu ettiği bir Türkiye'yi ve yarınları hep birlikte mücadelemizle ve direnişimizle hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

'ANKETLER BİZİ YÜZDE 15'İN ÜZERİNDE GÖSTERİYOR AMA REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ'
Partisine yönelik büyük haksızlıklar yapıldığını hatırlatan Buldan, Karayazı halkının yerel seçimlerde daha kararlı olacaklarını ve kendi seçtikleri başkanların yerine atanan kayyumların Ankara'ya arabayla değil yürüyerek gideceğini söyledi. Kayyumlar için "gidip kendilerine sarayda yer arasınlar, gidip kendilerine sarayda koltuk bulsunlar" diyen Buldan, şöyle devam etti: "O yüzden kimse önümüze engel olarak çıkamayacak. Bizler var olduğumuz sürece bir kez daha yerel seçimlerde de üstün başarılara sahip olacağız. Öncesi genel seçimler tarihi seçimler var. Erzurum'da da milletvekili çıkaracağımız bir potansiyelimiz var. Karayazı bunu gösteriyor. Siz bunu gösteriyorsunuz. Erzurum'dan da milletvekili arkadaşlarımızı mutlaka çıkaracağız. Ama bunun için rehavete gerek yok. Anketler bizi yüzde 15'in üzerinde gösteriyor ama biz rehavete kapılmıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz ,çalışmaya da devam edeceğiz. Her bir arkadaşım, yani sizler birer eşbaşkan milletvekili olarak yönetici olarak girmediğimiz ev dokunmadığını yürek sıkmadığınız el asla kalmasın. Herkesi ikna etmek başta olmak üzere partimize sahip çıkmaya ve bu mücadele içerisinde yer almaya şimdiden başlaması gerekiyor. Durmak yok, seçimlere kadar çalışacağız,,kazanacağız, başaracağız. Büyük kazanacağız, büyük başaracağız."

Halk buluşmasına katılanlara teşekkür eden Buldan, son olarak "Önünüzde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Buldan'ın konuşması coşkuyla karşılandı, uzun süre alkış sürdü.

Halk buluşması müzik dinletisiyle devam ederken Buldan, esnaf ziyaretiyle programını sürdürecek.