27 Eylül 2024 Cuma

Buldan ve Temelli: Almanya'daki ırkçı saldırıyı kınıyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, Almanya'nın Hanua kentinde 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırıyı kınadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Almanya'nın Hanua kentinde iki ayrı mekâna yapılan silahlı saldırı sonucu 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Failin aşırı sağcı olduğu belirtilen olay, bütün dünyanın ırkçılıkla boğuştuğunun bir göstergesidir. Bu tür katliamların yaşanması bugün Avrupa ülkeleri dahil bütün dünyada aşırı sağa müsamaha gösterilmesi ve ırkçı politikaların normalleştirilmesinin bir sonucudur" denildi.

HDP'nin ırkçılığı besleyen, bu politikaları normalleştiren, bu kötü pratiklere göz yuman ve zemin hazırlayan bütün güçlere karşı anti-faşist ittifakın parçası olduğu vurgulanan açıklamada, "Irkçılığa karşı mücadele yürüten bütün dünya halklarını ve zorla yerinde edilen ve mülteci konumunda olan halkları bu tür yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz" diye belirtildi.

Irkçı saldırıyı kınayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.