27 Eylül 2024 Cuma

Buldan: İktidarı durduracak en güçlü yol HDP'dir

Partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, HDP'nin mücadelesinin iktidarın planlarını durduracak en güçlü yol olduğunu kaydetti ve "Zaman HDP'nin yanında durma zamanıdır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, haftalık Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grup toplantısına Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Gülser Yıldırım, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, ÖHD Ankara Eşbaşkanları Şevin Kaya ve Fevzeddin Korkmaz, AZADİ Hareketinden Metin Pirani, Fevzi Bulgan ve Selma Söner ile Yeşil ve Sol Parti yöneticileri, EMEP ve DBP Ankara il yöneticileri, TÖP, HDK Ankara ve Devrimci 78'liler Platformundan temsilciler katıldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın pazar günü gerçekleşen mitingini hatırlatan Buldan, partisine yönelik saldırılarla umutsuzluk havası yaratmak isteyen iktidara seslendi ve "HDP için de halkımız için de asla bir belirsizlik ortamı yoktur, olmayacaktır. Karamsarlığa ve umutsuzluğa asla yer yoktur. Bizim için sisli ortam asla yoktur, olmayacaktır" dedi.

İmralı tecridine dikkat çeken Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit sisteminin dalga dalga ülkeye yayıldığını dile getirdi. Siyasi tecrit halkasını, HDP ve demokrasi güçleri başta olmak üzere tüm demokratik kamuoyuna kadar genişletildiğini belirten Buldan, "HDP'nin mücadelesi iktidarın planlarını durduracak en güçlü yoldur" dedi.

Buldan, "Son günlerde yine Suriye'ye yönelik operasyon açıklamalarına sarılmaya başlamalarının nedeni budur. Görüyorsunuz EYT'liler günlerdir yasal düzenleme beklerken, maaş vermemek için binbir takla atan iktidarın önceliği ise bir an önce Suriye'ye girmektir. Kaynakları halka, emekliye, emekçiye değil iktidarlarının savaşına harcamak için plan yaptıklarını açıklamalarından okuyabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kritik bir seçim dönemi olduğuna dikkat çeken Buldan, cumhurbaşkanı adaylarını yakın zamanda açıklayacaklarını duyurdu. "Kadınların, halkımızın, Türkiye halklarının tüm renklerini, kimliklerini, inançlarını, kültürünü, ortak iradesini, emeğini ve özgürlüğünü temsil eden bir cumhurbaşkanı adayıyla seçimlere gireceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum" diyen Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı'yla, Kürt ittifakıyla, kadın ve gençlik ittifakıyla başaracaklarını dile getirdi ve zamanın HDP'yle yan yana olma zamanı olduğunu söyledi.