27 Eylül 2024 Cuma

Buldan: HDP, AKP-MHP'nin saldırıları karşısında boyun eğmeyecek

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın dün Kartal Meydanında düzenlediği ilk mitinginin ardından HDP'liler, il örgütünün gerçekleştirdiği dayanışma yemeğinde buluştu. Katılanlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, omuz omuza mücadelenin önemine vurgu yaptı, baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü dayanışma yemeği düzenledi. Labella Davet Salonundaki yemeğe katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakının omuz omuza yürüyeceğini söyledi, HDP'nin, AKP ve MHP'nin saldırıları karşısında boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Etkinliğe, HDP İstanbul İl eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encu ile HDP milletvekilleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) ve yöre derneklerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum katıldı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapılan etkinliğin ardından il eşbaşkanları katılan kitleyi selamladı.

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin bütün saldırı, engelleme ve baskılara rağmen yürüyüşüne devam ettiğini söyledi, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kartal Meydanı'nda düzenlediği görkemli ve coşkulu mitingi hatırlattı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimler ve sonraki süreçte yan yana duracağını, omuz omuza yürüyeceğini belirten Buldan, "Bu mücadele ve direniş büyütülecek ve güçlendirilecek" dedi.

'AKP VE MHP'NİN SALDIRILARI KARŞISINDA BOYUN EĞMEYECEK BİR HDP VAR'
Seçim süreci yaklaşırken HDP, demokrasi güçleri, aydın, yazar, akademisyen ve barış isteyenlere yönelik saldırıların arttığını kaydeden Buldan, AKP ve MHP'nin kaybettikçe saldıracağını, kaybettikçe HDP'ye vurmaya, demokrasi güçlerinin yoluna engel çıkarmaya çalışacağını söyledi. "AKP ve MHP'nin saldırıları karşısında duracak mıyız, sinecek miyiz, diz çökecek miyiz, boyun eğecek miyiz" sorusunu yönelten Buldan, "Kürtler yıllardır dostları ve yoldaşları ile beraber dimdik ayakta durmasını bilmiştir, şimdi de diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek, biat etmeyecek bir HDP var karşılarında" diye konuştu.

AKP ve MHP'nin oylarının düşüşünün anketlere yansıdığını belirten Buldan, "Bugün artık toplumun karşısına çıkamayan, sözünü söyleyemeyen, her fırsatta toplumdan kaçmaya çalışan, bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye toplumuna mubah görülen açlık, yoksulluk, sefalet ve ekonomik kriz başta olmak üzere bütün krizlerin tek müsebbibi AKP ve MHP'nin ülkeyi yönetiş şeklidir. Şimdi Cumhurbaşkanı çıkmış bana son bir kez yetki verin diyor. Sanki 20 yıldır iktidarda değiller ve son kez yetki verin sizden bir daha yetki istemeyeceğiz diyorlar. Türkiye toplumun size 5 yıl değil 5 gün tahammül edecek gücü kalmadı. Biz sizi bu seçimlerde göndereceğiz. Türkiye toplumu kararını verdi, Türkiye halkları tercihini barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana kullanacak. Bu demokrasi ile faşizm, savaşla barış arasında yapılacak bir tercihtir" dedi.

'AKP VE MHP'NİN FİŞİNİ TÜRKİYE HALKLARI ÇEKECEK'
Türkiye halklarının bu seçimlerde AKP ve MHP'nin fişinin çekeceğini vurgulayan Buldan, başka çıkış yolu olmadığını söyleyerek şunları ekledi: "HDP olarak seçimlere hazırız. Emek ve Özgürlük bloku ile birlikte cumhurbaşkanı adayımızı çıkararak parlamento seçimlerine güçlü hazırlanarak bu seçim sürecini halkımızla birlikte güçlü bir bir şekilde yürütmenin ve başarıya ulaşmanın yollarını hep birlikte bulacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

HDP'nin önüne siyaseten çıkamayanların kumpas davalarından medet umduğunu kaydeden Buldan, kapatma davası, Kobanê kumpas davası, hazine yardımına bloke konulması, milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin saraydan hazırlandığını söyledi. Saldırıların HDP'nin barajları yıktığı 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra başladığına işaret eden Buldan şunları söyledi: "O günden bugüne her türlü saldırı, haksızlık ve hukuksuzluk yapıldı. Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Sebahat Tuncel'in, Ayla Akat Ata'nın, Bekir Kaya'nın ve ismini sayamadığım çok sayıda arkadaşımızın özgürlüklerinden mahrum bırakıldığını ve bir rehine olarak cezaevine alındığını hepimiz biliyoruz. Kürt halkının kendi iradesiyle seçmiş olduğu belediyelere kayyumlar atandığını hepimiz biliyoruz. Bir daha yerel seçimler yapılsa halkımız bu kayyumlara sandıkta ders vermeyecek mi? Elbetteki verecek. Tekrar kendi iradesini seçmeyecek mi? Elbette seçecek. Bütün bu saldırıların boşa çıkarılacağını biliyoruz ve halkımıza bu konuda güveniyoruz."

'AKP'NİN SAVAŞ VE TECRİT POLİTİKALARINA SANDIKTA CEVAP VERECEĞİZ'
Haksızlık ve hukuksuzluklara karşı birlik oluşturulması ve bu güçlü birlikteliğin kazanıma dönüştürülmesi için çaba harcanması çağrısında bulunan Buldan, "Kurtuluşumuz birlik ve beraberliğimizden, başarımızdan, kazanmamızdan geçiyor. Biz kazanalım ki bu ülkeye barış gelsin. Biz kazanalım ki bu ülkeye özgürlükler gelsin. AKP'nin savaş ve tecrit politikalarına, haksızlık ve hukuksuzluklarına sandıkta seçim günü cevap vereceğimizi bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.