28 Eylül 2024 Cumartesi

Borçka'da karantina uygulaması 24 saat bekletildi, kenti terk edenler var

Artvin'in Borçka ilçesinin ve Aralık köyünün Covid-19 sebebiyle karantina alınmasına ilişkin bir açıklama yayımlayan Borçka Halkevi, "Karantinanın uygulanması için neden 24 saat beklendi?" diye sordu. Borçka Halkevi, kenti terk edenlerin olduğunu açıkladı.

Artvin'in Borçka ilçesinin ve Aralık köyünün COVID-19 sebebiyle karantina alınmasına ilişkin bir açıklama yayımlayan Borçka Halkevi, yetkililerin sorumluluğuna dikkat çekti. Karantina kararından önce yetkililerin vakadan haberdar olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Dün alınan karar daha erken alınabilirdi" denildi.

Dün gece alınan bu kararın uygulanması için neden 24 saat beklenildiğini de soran Borçka Halkevi açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu gece uygulanacak bu kararın duyulması üzerine 15 gün boyunca karantinada kalmak istemeyenlerin kenti terk ettiği duyumlarını alıyoruz. Karantinanın uygulanması için neden 24 saat beklenilir? 24 saat beklemek gerekiyorsa neden duyurusu erkenden yapılır? Bu iş bilmezlik ile bu salgınla mücadele edilemez."

Yalnızca "Evde kal" demenin yetersiz olduğu belirtilen açıklamada "Halkın ihtiyaçları ücretsiz karşılanmalı, çalışanların işe gitmemesi için ekonomik destek sağlanmalı. Ekonomik sıkıntıda olanların evde kalması için evde kalma koşullarının sağlanması gerekmektedir" denildi.